PEPO ja Gnistan ratkovat kakkosen kärkipaikkaa —  ”Rutiinilla ei voiteta näitä pelejä”

Vesa Salminen

PEPOn valmentaja Mika Heino kävi ennen läpi harjoituksen sisältöä ja tulevan vastustajan Gnistanin pelitapaa.
PEPOn valmentaja Mika Heino kävi ennen läpi harjoituksen sisältöä ja tulevan vastustajan Gnistanin pelitapaa.

Taitoa, rosoa ja kiihkeyttä on odotettavissa PEPOn ja Gnistanin kärkikamppailussa Kimpisellä. Joukkueet ovat kuuden kierroksen jälkeen kakkosen kärkikaksikko, eikä kumpikaan ole vielä hävinnyt.

— Nämä ovat niitä isoja pelejä, missä nähdään, miten olemme joukkueena kehittyneet. Viime vuonna hävisimme nämä pelit, esimerkiksi KTP:tä vastaan, mutta nyt nämä pitää pystyä voittamaan, jos halutaan nousua, PEPOn valmentaja Mika Heino kuvaa.

Me olemme vähän parempi kuin PEPO, eikä meidän tarvitse tuhota heidän peliään. — Roberto Nucio

Oman joukkueensa kehityksessä hän on tyytyväinen tasaisuuteen. Ailahtelu pelin sisällä on saatu kitkettyä pois.

— Peruspelaaminen ja taktiset asiat alkavat olla selkäytimessä. Kärkipeleissä pitää pystyä aktiivisuutta parantamaan ja voittaa kaksinkamppailut. Rutiinilla ei voiteta näitä pelejä.

Heinon mukaan PEPOn pitää pystyä purkamaan Gnistanin prässi ja päästä vastaiskuihin ja luomaan alueellisia ylivoimia.

Kokemus ykkösestä

Gnistanin vahvuus on viime kaudella ykkösessä hankittu rutiini. Joukkue pyrkii pelaamaan pienellä riskilläkin alhaalta lähtien. Kymmenen vuotta Suomessa asunut italialaisvalmentaja Roberto Nuccio on saanut oulunkyläläiset kääntämään alkukauden ottelut voitoiksi yhtä tasapeliä lukuun ottamatta.

Nuccio listaa PEPOn vahvuuksiksi fyysisyyden, erikoistilanteet ja vastahyökkäykset. 195-senttinen toppari, kolme maalia tehnyt Alieu Ceesay on erikoistilanteissa hurja pelote.

— Me olemme vähän parempi kuin PEPO, eikä meidän tarvitse tuhota heidän peliään. Tietysti puolustamme silloin kuin tarvitsee, Nuccio sanoo.

Hän on tyytyväinen joukkueensa alkukauden peleihin ja varsinkin tuloksiin.

— Pikkuisen enemmän on peleissä ollut pallonhallinta meillä. Se on minulle tosi tärkeätä, mutta sen pitää johtaa johonkin, ettei vain kierrätetä palloa omalla alueella.

— Me olemme vaarallisia ja hyvä joukkue kakkosessa.

Vesa Salminen

PEPO alkulämmitteli Kimpisen alakentällä ennen kuin se alkoi hioa viimeistelyharjoituksessa vastustajan prässin purkamista.
PEPO alkulämmitteli Kimpisen alakentällä ennen kuin se alkoi hioa viimeistelyharjoituksessa vastustajan prässin purkamista.

Pekka ja pätkä

Helsinkiläisten tehokaksikko 4-4-2:ssa on kärkipari Aleksander Akbar ja Teemu Pastila. Kaksikko on tehnyt puolet Gnistanin alkukauden maaleista.

Erityinen taistelupari PEPOn päässä on toppari Ceesay, 195 senttiä, ja kärki Akbar, 165 senttiä.

— Siinä on pieni riskikin olemassa, Akbar hakee hanakasti ohituksia ja vapaapotkujakin eli osaa heittäytymisen. Kun on noin epäsuhta taistelupari, saa nähdä, mitä tapahtuu, Heino sanoo.

Deng palasi

PEPOn riveissä nähdään jälleen Akeg Deng, joka kävi näytillä jo talvella, mutta muutti töiden vuoksi välillä Helsinkiin.

— Hän on sellainen supervaihtomies. Nopea ja todella aggressiivinen hyvällä tavalla. Varmasti tuo vaihdosta tullessaan peliin energiaa ja pystyy tekemään maalejakin, Heino kuvaa.