Muukon haulikkoradan maaperän puhdistus tuli reilusti arvioitua halvemmaksi – yli jääneitä varoja esitetään käytettäväksi vaadittuihin pohjavesien suojelutoimenpiteisiin

Muukon haulikkoradan maaperän puhdistusurakka oli odotettua halvempi. Osaa yli jääneistä varoista esitetään käytettäväksi pohjavesien suojelutoimenpiteisiin ja -rakennelmiin.

Lappeenrannan kaupunki/liikuntatoimi

Muukon haulikkoradan maaperän puhdistustyöt valmistuivat lokakuun lopussa. Rata on toistaiseksi suljettu.
Muukon haulikkoradan maaperän puhdistustyöt valmistuivat lokakuun lopussa. Rata on toistaiseksi suljettu.

Muukon ampumaurheilukeskuksen haulikkoradalla tehdyt maaperän puhdistustyöt ovat osoittautuneet ennakoitua halvemmiksi. Kaupunki varasi maaperän puhdistusurakkaan vuoden 2017 talousarviossa 1,5 miljoonaa euroa, mutta todelliset kulut tulevat olemaan noin 560 000 euroa.


Kulttuuri- ja liikuntalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle, että vuoden 2018 investointiohjelmaan siirettäisiin puhdistusurakan ylijäämärahoista 600 000 euroa.

Rahat käytettäisiin ympäristöluvan vaatimiin pohjaveden suojaustoimenpiteisiin, joihin ei ollut vielä määrätty määrärahoja.


Siten haulikkoradan toiminta voisi jatkua.


— Ratkaisu olisi pitempiaikainen, lautakunnan puheenjohtaja Eeva Arvela (sd.) sanoo.


Määrahan käytöstä päätetään ensi vuoden talousarvion käsittelyn yhteydessä joulukuun alkupuolella.

Puhtaampaa maa-ainesta kuin ennakkoon arvioitiin


Maaperän puhdistustyö on nyt valmis, ja haulikkorata on toistaiseksi suljettu. Ennakoitua halvemman työn takana on luultua vähempi määrä pahoin pilaantunutta maata.


— Suurin osa maasta, jota haulikkoradalta poistettiin, voitiin viedä suoraan Kukkuroinmäen jätelaitokselle. Oletus oli, että siellä olisi ollut paljon enemmän todella vaarallista, pilaantunutta maata. Sitä olisi pitänyt viedä ongelmajätelaitokseen, mikä on erityisen kallista, liikuntatoimenjohtaja Ilkka Oksman sanoo.


Haulikkoradan pohjaveden suojaustoimenpiteisiin sisältyisi suojavallin päälle merikonteista rakennettava kaareva seinämä, johon haulit ammuttaessa pysähtyvät. Jos rahoitus hyväksytään talousarvioon, merikonttivallin rakentamiseen tarvitaan vielä rakennus- ja ympäristölupa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.