PEPO aikoo repiä vastustajansa intensiteetillään ja haluaa nousta Ykköseen, joukkueen kausi alkaa lauantaina Kouvolassa — "Näen lappeenrantalaisen futiksen tulevaisuuden valoisana"

Mika Strandén

PEPO viimeisteli kuvioitaan Sammonlahden tekonurmella torstaina. Joukkueen tavoitteena on nousu kauden päätteeksi Ykköseen.
PEPO viimeisteli kuvioitaan Sammonlahden tekonurmella torstaina. Joukkueen tavoitteena on nousu kauden päätteeksi Ykköseen.

PEPO Lappeenrannan ohella Kakkosen A-lohkon mahtiseuroja ovat helsinkiläinen FC Viikingit, Joensuun Jippo, Mikkelin Palloilijat ja Helsingin Jalkapalloklubin kakkosjoukkue Klubi-04.

— Tiedän, että muutamalla muullakin joukkueella on tavoite nousta Ykköseen. Otamme sen miellyttävänä haasteena. Sarjasta tulee hyvä ja kilpailusta kovaa. Olen innoissani ja luottavaisin mielin, PEPOn päävalmentaja Mika Heino toteaa.

PEPOn harjoittelu on tähdännyt pelin intensiteetin nostamiseen.

— Moni Kakkosen joukkue ei varmaan ole harjoitellut niin, eikä pysty pelaamaan samalla tavalla.

Vastustajat tuntevat PEPOn vahvuudet. Lappeenrantalaiset saavat vastaansa monia matalalla puolustavia joukkueita.

Eteen pysäköidyt bussit ovat PEPOlle viime kaudelta tuttuja ja niiden murtamisen vaatimukset tiedossa.

— Joukkueemme pysyi hyvin kasassa. Pystymme viemään peliämme viime kaudesta eteenpäin ja parantamaan asioissa, joissa emme ihan täysin onnistuneet. Olemme harjoitelleet matalaa blokkia vastaan pelaamista, mikä näyttää hyvältä.

PEPOn koko alakerta on viime kauden muotissa, kun Craig Hillin edessä luutivat Arttu Kotanen, Alieu Ceesay, Joel Laitinen ja Jens Harju sekä tarvittaessa Eetu Suoraniemi.

Joukkueen terveystilanne on kauden alla mainio. Jerry Särkkä on palannut pitkän tauon jälkeen joukkueharjoituksiin ja kartuttanee pelituntumaa PEPOn yhteistyöseuran Imatran Palloseuran riveissä.

Kilpailutilanne puolustuslinjan edessä olevista pelipaikoista on kova, minkä ansiosta joukkue saa tuoreita laatujalkoja kentälle myös vaihdosta.

PEPOn pitkäjänteinen työ lappeenrantalaisen huippujalkapalloilun eteen on alkanut poikia sille lisää tukea ympäröivältä yhteisöltä.

Joukkueen kausikorttikampanja on saavuttamassa tuhannen kappaleen tavoitteensa, sillä torstaihin mennessä kortteja oli mennyt kaupaksi jo liki tuhat.

Heino näkee PEPOlla mahdollisuuksia kasvaa yhä.

— Yhteistyökumppanitkin ovat ottaneet meidät tosi hyvin vastaan, eli sekin puoli on kehittynyt koko ajan ja uskon sen kehittyvän edelleen, mikä auttaa meitä taloudellisestikin. Näen lappeenrantalaisen futiksen tulevaisuuden valoisana.

Kakkosen A-lohko

Vantaan Jalkapalloseura
FC Kiffen, Helsinki
FC Viikingit, Helsinki
JIPPO, Joensuu
Järvenpään Palloseura
Mikkelin Palloilijat
Mikkelin Pallo-Kissat
Nurmijärven Jalkapalloseura
PEPO Lappeenranta
Lahden Reipas
Kouvolan Sudet
Klubi 04, Helsinki

PEPO:n ottelut toukokuussa: 4.5. Sudet—PEPO, 11.5. Klubi 04—PEPO, 19.5. PEPO—NJS, 25.5. VJS—PEPO, 29.5. PEPO—MiPK

Luetuimmat