LrNMKY-kasvatti Lassi Tuovi jatkaa kaksi kautta Ranskan liigan SIG Strasbourgin päävalmentajana

All Over Press

Lassi Tuovin työmoraali ja näytöt valmennustaidoista vakuuttivat Ranskan liigan perinteikkään SIG Strasbourgin.
Lassi Tuovin työmoraali ja näytöt valmennustaidoista vakuuttivat Ranskan liigan perinteikkään SIG Strasbourgin.

Lappeenrannan NMKY:n kasvatti Lassi Tuovi on solminut kaksi kautta kattavan sopimuksen SIG Strasbourgin kanssa. Strasbourg on perinteikäs Ranskan koripallon Pro A -liigan huippujoukkue.

– Onhan tämä diili tietynlainen unelmien täyttymys, mutta toisaalta olen aina ollut kova unelmoimaan ja unelmointi varmasti jatkuu myös tulevaisuudessa. Kannattaa unelmoida isosti ja tehdä töitä, että unelmat toteutuisivat, Tuovi toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Tuovi nousi Strasbourgin virkaa tekeväksi päävalmentajaksi apuvalmentajan paikalta tammikuussa, kun seura vapautti päävalmentaja Vincent Collet'n tehtävästään.

Collet tunnetaan myös Ranskan miesten maajoukkueen pitkäaikaisena ja menestyneenä päävalmentajana.

Tuovi ehti kantaa Strasbourgin valmennuksen päävastuuta viisi viikkoa, kunnes koripallosarjat keskeytettiin koronaviruksen vuoksi.

– Pitää olla otettu siitä, että pystyi vakuuttamaan seurajohdon osaamisestaan näin lyhyessä ajassa. Lähtötilanne oli vaikea, koska meneillään oli pitkä tappioputki, emmekä päässeet harjoitussaliin juuri lainkaan, sillä pelasimme Pro A:n kanssa rinta rinnan FIBA Mestarien Liigan päätöskierroksia. Pystyimme kuitenkin noukkimaan neljästä Pro A:ssa pelaamastamme ottelua kaksi voittoa, mikä käänsi kelkan, Tuovi toteaa tiedotteessa.

Ranskan koripalloliigan kautta ei ole vielä virallisesti päätetty, mutta jo seuraavaa kautta ajatellen rekrytointien onnistuminen on Tuovin mukaan Strasbourgille ratkaisevan tärkeää.

– Kauden aikana pystyy tekemään paljon kaikkea, mutta rekrytoinnin virheitä on lähes mahdoton muuttaa. Olot ovat poikkeukselliset, mutta onpahan aikaa katsella ja valmistella.

Strasbourgin uutena urheilutoimenjohtajana aloitti viime viikolla italialainen Nicola Alberrani, joka onnistui työssään Avellinossa ja on Italiassa korkealle arvostettu tekijä.

– Saamme seuralta mahdollisuuden lähteä rakentamaan joukkuetta totaalisen tyhjältä pöydältä, Tuovi kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.