SaiPa sivusi voittoputkiennätystään runsaslukuisen kotiyleisön edessä – kärkijoukkue Kärpät joutui nöyrtymään Kisapuistossa

Minna Mänttäri

SaiPan kolmosketju pääsi juhlimaan ottelun avausmaalia heti alkuminuuteilla. Kuvassa oikealla Roy Radke ja selin osuman syöttänyt puolustaja Kalle Maalahti.

SaiPan voittokulku jääkiekkoliigassa jatkui lauantaina historiallisissa merkeissä, kun sarjataulukon piikkipaikkaa pitänyt Kärpät joutui toteamaan lappeenrantalaisten nykyvireen liian kovaksi maalein 2—1 (1—0, 1—0, 0—1).


Voitto oli SaiPalle seitsemäs peräkkäinen. Vastaavaan putkeen keltamustat ovat yltäneet ylimmällä sarjatasolla vain kerran, lokakuussa 1999.


SaiPa avasi maalihanat neljän minuutin pelin jälkeen, kun Kalle Maalahti pääsi purjehtimaan vapaasti hyökkäysalueelle. Maalahti tarjoili kiekon b-pisteiden väliin Kim Strömbergille, joka tälläsi kiekon vastustamattomasti verkkoon.


SaiPa aloitti myös toisen erän terävästi. Bastien Maia toimitti kiekon viivaan Jere Sneckille, joka löysi maalin eteen täysin yksin unohtuneen Topi Nättisen. Kärppä-vahti Veini Vehviläinen venytti spagaatin, mutta sekään ei riittänyt estämään kotijoukkueen 2—0-osumaa. Kiekon kävi lopulta tökkäämässä maaliin Cody Kunyk.


Maia oli veivata näyttävästi liigauransa avausmaalin päätöserässä. Ykkösketjussa viilettänyt ranskalainen vei mailan omien jalkojensa väliin ja nosti kiekon yläkulmaa kohti, mutta videotarkistuksen jälkeen Jani Hakanpään todettiin ennättäneen hätiin juuri ajoissa.


Ottelun lopusta muodostui trilleri, kun Shaun Heshka pommitti kavennuksen puolitoista minuuttia ennen loppua. Vierasjoukkue pelasi tilanteessa kuudella neljää vastaan.


SaiPan Frans Tuohimaa torjui ottelussa 28 kertaa, kun vieraiden Vehviläiselle koppeja kertyi 20.


Historiallista ottelua seurasi Kisapuistossa 4013 katsojaa, mikä on SaiPan kauden toiseksi paras lukema. Liiga-avausta paikallisvastustaja KooKoota vastaan todisti vain kahdeksan katsojaa enemmän.

Joonas Laine

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat