Ketterä kukisti TuTon huimassa maratonottelussa: Voittomaalikilpailun ratkaisija löytyi puolustajan tontilta – "Kiekollinen pelimme oli korkealla tasolla, minkä perään oltiin huudettu", iloitsi Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen

Ketterä loi runsaasti maalipaikkoja, mutta sai varsinaisella peliajalla vain kerran kiekon Conrad Mölderin taakse.

Joonas TapaninenTehottomuus vaivasi Ketterää
niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Valtteri Lipiäinen kärkkyi irtokiekkoa
kulmaväännön taustalla.
Tehottomuus vaivasi Ketterää niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Valtteri Lipiäinen kärkkyi irtokiekkoa kulmaväännön taustalla.

Ylitöiksi venynyt ilta jätti Ketterälle yhden sarjapisteen verran jossiteltavaa. Maratonottelu TuToa vastaan sai ratkaisunsa vasta, kun tusinan verran laukojia kummastakin joukkueesta oli käynyt vetämässä voittolaukauskilpailussa.

Isäntien sankariksi nousi lopulta puolustaja Samuli Tanhua, jonka osumalla Ketterä kaivoi ansaitun voiton 2–1 (0–1, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0).

– Kiekollinen pelimme oli korkealla tasolla, minkä perään oltiin huudettu. Pääsimme omista pois ja jalka liikkui hyvin. Kolmea pistettä tietysti haettiin, mutta kaksi saatiin. Esitykseen on oltava silti tyytyväinen, Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen näki.

TuTon maali oli lähes kahden erän ajan kuin noiduttu. Conrad Mölderin ohittamattoman vireen läpäisi vasta Jaakko Lantan tyylikäs nosto maalin kattoon toisen erän lopussa.

Pelillisesti Ketterä oli hallitsevampi, mutta laadukkaatkaan maalipaikat eivät tuonee tulosta. Ylivoimamahdollisuuksia molemmilla joukkueilla riitti yllin kyllin. TuTo pääsi myllyttämään myös kahden miehen ylivoimaa, jonka loppuhetkillä Eetu Elon tykki puhui tylyä kieltään.

Ottelun hieman vaisuun yleisilmeeseen vaikutti sekä Ketterän että TuTon vahva puolustuspelaaminen. Myös alivoima oli puolin ja toisin uhrautuvaa, eikä laukauksia ollut helppo saada lihamuurin läpi maalille. Mölderin lisäksi Santeri Lipiäinen Ketterän maalissa torjui varmoin ottein.

TuTolla oli mainio tilaisuus kuitata ottelusta täydet pisteet, kun Joel Olkkonen huitoi Niko Ahoniemen nurin rankkarin arvoisesti. Lipiäinen piti kuitenkin maalinsa puhtaana.

Tuleva kalenteriviikko on Ketterälle todellinen härkäviikko. Keskiviikon KeuPa-kotiottelua seuraa kolmen vierasottelun putki, jonka aikana imatralaiset kohtaavat kolmen päivän aikana kerran Hermeksen ja kahdesti RoKi.

Syy poikkeukselliseen pelitahtiin juontaa lokakuulle, jolloin Lappi-areenan jää oli niin heikossa kunnossa, että joukkueiden kauden avauskohtaaminen jouduttiin siirtämään pelattavaksi tulevana sunnuntaina.

– Meillä on ollut Mestis-historiamme aikana näitä härkäviikkoja ennenkin, joten otetaan se haasteena ja nautitaan. Kyllä pelaaminen aina kotiolot voittaa, Lehtonen totesi.

Luetuimmat