Niki Tuuli avasi kautensa kahdella kakkossijalla Estorilissa

Kai Skyttä

Niki Tuulella on jälleen syytä hymyyn vaikean viime kauden päätöksen jälkeen. Arkistokuva.
Niki Tuulella on jälleen syytä hymyyn vaikean viime kauden päätöksen jälkeen. Arkistokuva.

Niki Tuuli todisti tiistaina toipuneensa huippuiskuun viime kauden jo syyskuussa päättäneestä vakavasta loukkaantumisestaan.

Tuuli avasi kautensa Moto2-luokan EM-sarjassa Portugalin Estorilissa palkintokorokesijoilla, kun hän oli molemmissa kisalähdöissä toinen. Kauden avauksen tuplavoittajaksi nousi Italian Yari Montella.

– Ensimmäisestä kisaviikonlopusta pitää olla kokonaisuutena tyytyväinen. En voittanut, mutta taistelin niin lujaa kuin pystyin. Olen iloinen vauhdistani ja ajoista, joita saimme tehdyksi, Tuuli totesi Facebook-sivullaan.

Tuuli oli aika-ajossa toiseksi nopein, mutta pääsi matkaan paalulta, kun Montellalle langetettiin kuuden lähtöruudun rangaistus.

Tuulen startti oli tahmea ja hän kaartoi avausmutkaan vasta neljäntenä, mutta otti ykköspaikan itselleen jo toisen kierroksen alkaessa.

Yhtä lailla sijoituksissa kiipesi Montella, joka erottui Tuulen kanssa muista jo kisan alkupuolella.

Voiton ratkaissut ohitus nähtiin tarkalleen kisan puolivälissä, kun Montella pääsi Tuulen edelle ykkösmutkaan jarrutettaessa.

Järjestys pysyi ruutulipulle, jossa kaksikon ero oli sekunti Montellan hyväksi.

Toisessa kisalähdössä Montella ja Tuuli karkasivat muilta pian lähdön jälkeen. Tuuli pysyi pitkään kiinni italialaisen takapyörässä, kunnes Montella sai revittyä päätöskierroksilla eroa ja voitti lopulta hieman alle neljän sekunnin marginaalilla.

Tuuli kilpailee tälläkin kaudella Ajo Motorsportin tallissa sähkömoottoripyörien MotoE-luokan MM-sarjassa, jonka avausosakilpailu on 19. heinäkuuta Espanjan Jerezissä.

Moto2:n EM-sarja puolestaan jatkuu Portugalin Algarvessa 13. heinäkuuta.

Luetuimmat