Ysit jäi juoksuitta Joensuussa, mutta joukkueen tyly ulkopelaaminen ilahdutti pelinjohtajaakin – "Pelimme meni parempaan suuntaan"

Anu Kiljunen

Ysien Linda Kemppainen oli tasoittaa Joensuussa juoksut, mutta paloi täpärästi kotipesään. Arkistokuva.
Ysien Linda Kemppainen oli tasoittaa Joensuussa juoksut, mutta paloi täpärästi kotipesään. Arkistokuva.

Pesä Ysien kausi naisten Superpesiksessä jatkuu vaikeana. Lappeenrantalaisten vierasreissu Joensuuhun päättyi tappioon, kun sarjanousija Joensuun Maila piti kaksi sarjapistettä itsellään lukemin 1–0 (0–0, 1–0).

Lopputulos oli lopulta pelitapahtumien mukainen, sillä JoMa pystyi tasaisen ja juoksuttoman avausjakson jälkeen nostamaan pelinsä tasoa enemmän kuin Ysit.

Pesä Ysien ulkopeli oli kuitenkin alusta loppuun vahvaa ja ajoittain jopa tylyn tehokasta, mikä lämmitti joukkuetta ja pelinjohtaja Jari Komulaista tappiosta huolimatta.

– Ulkopelimme olisi ollut voiton arvoista ja sellaista, jota mitä meidän pitää pelatakin. Olen siihen erittäin tyytyväinen. Vaikka pisteitä ei tullut, tästä on positiivista jatkaa, sillä pelimme meni parempaan suuntaan, Komulainen totesi.

Ensimmäisellä jaksolla Ysit rakensi JoMaa enemmän kotiutustilanteita, mutta ratkaisut kilpistyivät epäonnistuneisiin lyönteihin ja kertaalleen JoMan lukkariin Hanna Toivaseen, joka haisteli Ysien merkin ja nappasi kotitaipaleelta palon taktisella väärällä.

– Kotiutuksen kanssa oli tänään vaikeuksia. Emme saaneet kunnon yrityksiä. Toisella jaksolla tuli merkki- ja etenemisvirheitä, jotka vaikeuttivat tekemistä.

Yseille kovia tällejä

Toisen jakson toinen sisävuoro vaikutti hetken lappeenrantalaisten kannalta pelottavalta.

Ensin Eveliina Kainlauri sai pallon nilkkaansa ja heti perään Linda Kemppainen etureiteensä, mutta kumpikin pystyi jatkamaan peliä hoitotoimenpiteiden jälkeen.

– Tällien ei pitäisi vaikuttaa heidän pelaamiseensa perjantaina. Hyvä näin, Komulainen kertoo.

Pian tällien jälkeen JoMa rakensi ottelun ratkaisseen juoksun kahden palon ajolähdöstä, kun Nora Pulkkisen lyönti tippui polttolinjassa Ysien räpylästä kenttään ja Ysien viime kauden kapteeni Marianne Roiha ehti kotiin.

Jälleen sisälle päästyään Ysit rakensi palottoman ajon lyöjäjokeri Henriikka Harisen ratkottavaksi.

Harisen ensimmäinen kotiutusyritys olikin mainio, mutta Linda Kemppainen paloi täpärästi kotipesään, eikä Ysit sen lähemmäs juoksua enää päässyt.

Ottelun päättänyt palo oli JoMalta mainiosti juonittu pesäpalloerikoisuus. Ysien Noora Leppälä vaihtoi Hanna Järven lyönnistä kakkoselta kolmoselle ja jatkoi samaa vauhtia kotipesään, kun päätteli JoMan pelaajien reaktioista pallon menneen kakkospuolelta läpi.

Oikeasti kyse oli JoMan kakkospuolen pelaajien taitavasti järjestämästä huijauksesta.

Todellisuudessa JoMan kakkosvahti Senna Surakka sai pallon kiinni, heitti sen heti kotiin ja sen jälkeen näytteli joukkuekavereidensa kanssa läpilyöntiä.

Huijaus meni täydestä Leppälään, joka ehti kolmoselle tullessaan vain vilkaista nopeasti kakkospuolelle ja päätti näkemänsä perusteella yrittää kotiin, jossa pallo siis jo oli.

Linnea Laatikainen debytoi Ysien paidassa ja sai pelinjohtaja Komulaiselta ansaitut kehut.

– Hän on ilahduttava vahvistus ja sai jo ulkopelissä tehtyä isoja paloja. Kyllä huomasi, että hän tuli erilaisella liikkeellä linjaan.

Ysien pelitahti jatkuu tiiviinä, sillä jo perjantaina sen vieraaksi Vanhalle kentälle saapuu Hyvinkää.

Juttua muokattu klo 21.28: Lisätty pelinjohtaja Jari Komulaisen kommentteja ja uusittu otsikko.

Luetuimmat