Pesä Ysien avauspiste odotuttaa yhä itseään

Anu Kiljunen

Pelaajavalmentaja Sarita Heikkinen on tärkeä apu Pesä Ysien kokemattomalle joukkueelle kauden aikanakin. Arkistokuva.
Pelaajavalmentaja Sarita Heikkinen on tärkeä apu Pesä Ysien kokemattomalle joukkueelle kauden aikanakin. Arkistokuva.

Pesä Ysien pistetili näyttää yhä nollaa sarjapistettä, kun joukkue on pelannut superpesistä seitsemän kierrosta. Perjantaina kotijoukkue joutui luovuttamaan sarjapisteet Hyvinkään Tahkolle lukemin 0–2 (2–8, 0–8).

Vaikka joukkueen otteissa on ajoittain hyviä jaksoja kuten Hyvinkäätä vastaan ottelun alkuhetket, tulee vastustajien kokemus välillä karulla tavalla esille. Hyvinkäätä vastaan 2–0 johtoasema suli toisen vuoroparin tasoittavalla 2–5-tappiotilanteeseen.

– Tietysti lähtötilanne oli meille selvä jo kauteen lähdettäessä. Pelaajat kokoontuivat viikonloppuna fysiikkavalmennuksen kanssa ja kävivät läpi, miten käsitellä näitä asioita. Kun on kilpaurheilijan mentaliteetti, eihän tämä helppoa ole. Pitää vain mennä pienin tavoittein eteenpäin ja uskoa, että onnistumisia tulee vielä, Pesä Ysien pelinjohtaja Jari Komulainen avasi työtä joukkueen henkisellä puolella.

Toisella jaksolla kotijoukkueella ei ollut sanaa sanottavana kentän tapahtumista. Hyvinkää löi rutiinilla kaksi juoksua per vuoropari ja ottelu oli käsitelty jo kauan ennen päätösvihellystä.

– Peli alkoi hyvin, mutta sitten toisella jaksolla ei uskallettu haastaa 0-tilanteessa. Palot jäivät käyttämättä ja lyöjät loppuivat kesken, Komulainen summasi.

Suuria juhlia ei kentällä ottelun päätyttyä nähty.

– Henkistä kanttia osoitti se, että parannettiin koko ajan ottelun aikana. Vielä jäi kuitenkin paljon parannettavaa omaan tekemiseen, vieraiden pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki tiivisti.

Luetuimmat