Kokonaisuutena täytyy olla tyytyväinen tähän kauteen, sanoo Catzin valmentaja Mika Haakana

Pelasimme tänään hidasta hyökkäystä ja pallo jäi käteen, Haakana toteaa.

Lauri Heino

Peli oli samanlainen kuin kaksi edellistä; ensimmäinen meni selvästi meille, kaikki kolme seuraavaa olivat lottoa, koska lopussa mentiin kori korista ja kumpi tahansa voi voittaa, valmentaja Mika Haakana sanoo.
Peli oli samanlainen kuin kaksi edellistä; ensimmäinen meni selvästi meille, kaikki kolme seuraavaa olivat lottoa, koska lopussa mentiin kori korista ja kumpi tahansa voi voittaa, valmentaja Mika Haakana sanoo.

Naisten koripallokausi taputeltiin pääsiäissunnuntaina päätökseen Lappeenrannan urheilutalolla. Tunnelma oli kuin Karhuvuoren hallissa, kun ottelusarjaa lukemin 2–1 johtanut PeKa pääsi paikan päälle reissanneiden kannattajiensa riemuksi tihutöihin ja leikkaamaan sukan 73–71-voiton (37–37) kunniaksi.

Ottelusarjan venyttäminen viidenteen, viimeiseen peliin olisi vaatinut kissoilta äärirajoille venymistä, ja joukkue lähti todennäköisyyksien valossa altavastaajana otteluun. Tasaisen ensimmäisen puolikkaan jälkeen näytti jo siltä, että PeKa marssii selvään voittoon, mutta Catz puristikin kahdentoista pisteen kaulan yhteen.

— Peli oli samanlainen kuin kaksi edellistä; ensimmäinen meni selvästi meille, kaikki kolme seuraavaa olivat lottoa, koska lopussa mentiin kori korista ja kumpi tahansa voi voittaa. Meidän hyvä juttu pysähtyi [neljännellä jaksolla] osittain paikkapuolustukseen, osittain kellon käyttämiseen. Kun pelasimme hidasta hyökkäystä, pallo jäi käteen, PeKan valmentaja Roope Mäkelä mietti ottelun jälkeen.

Jatkoaika livahti kissojen käsistä korin alla, jossa ensin Lena Reshetko (18/9/3s/2 riistoa) ja sitten Petra Noponen (18/7/2 syöttöä) tavoittelivat kahden pisteen heittoa. Catzin harmiksi Brittany Starling (26/16/1 syöttö) venyi ratkaisevalla hetkellä levypalloon.

— Onneksi meidän jenkki pelasti meidät, Laura Lehtoranta huokaisi kultamitali kaulassa.

Vaikka lopputulos selvästi harmitti, Catzin Mika Haakana löysi nopeasti hetkestä paljon positiivista.

—Tilanne voisi olla se, että oltaisiin oltu jo kolme viikkoa lomilla.

— Kokonaisuutena pitää olla tyytyväinen tähän kauteen. Syksyllä meitä ei kovin korkealle veikattu, sitten putosi yksi jenkki vielä pois, Haakana painotti viitaten korisliigan yhden ottelun piste-ennätyksen tehneeseen Sidney Wallaceen.

Wallacen loukkaantumisen jälkeen Catz joutui luomaan nahkansa uudestaan, sillä aiemmin pisteidentekovastuu oli nopealla, korivarmalla Wallacella. Toinen käänne oli Haakanan mukaan Reshetkon ja Karoliina Rytkösen liittyminen mukaan joukkueeseen. Lisäksi käskyttäjä nosti esiin Catzin nuoret pelaajat.

—Petra Noponen tänään 18 pistettä ja pelaa ensimmäistä kertaa tässä sarjassa pudotuspeleissä. Roosa Kosonen, 18 vuotta ja 12 pistettä!

Noposella ja Kososella tulevaisuus on edessä. Haakanan jatko on edelleen auki, eikä valmentaja halunnut sitä vielä spekuloida. Varmaa oli, että kuluneen kauden suoritus tulee pysymään kirkkaana mielessä.

– Arvostan tämän todella korkealle. Mestaruudet on mestaruuksia, mutta viimeiset kaksi vuotta on tehty kaikki maksimaalisesti. Olen aika paljon parempi valmentaja kuin viisi vuotta sitten.