Pesä Yseiltä lähtee pelinjohtajan lisäksi myös kakkospelinjohtaja, toiminnanjohtaja Ville Lantta on palaamassa viuhkamieheksi — Seuran taustoja yritetään saada kuntoon, jotta Ysit nähdään naisten superpesiksessä myös ensi kesänä

Puheenjohaja Ulla Timperin mukaan pelaajalistalla on muutamia nimiä. Sopimuksista kerrotaan, kun aika on oikea.

Mika Strandén

Pesä Ysien monitoimimies Ville Lantta johti naisten edustusjoukkueen peliä viimeksi toissa kaudella. Lantta on Ysien toiminnanjohtaja, mutta kuuluu myös seuran hallitukseen.

Ei ole mitään pahaa sanottavaa, ainoastaan harmi, että seuran tilanne on aika haastava tällä hetkellä. — Sampo Nieminen

Pesä Ysien hallitus on joutunut pohtimaan tiukasti seuran vaikeaa taloudellista tilannetta. Puheenjohtaja Ulla Timperin mukaan harras toive on, että Ysit nähdään naisten superpesiksessä myös ensi kesänä.

— Sen eteen teemme kovasti töitä, Timperi sanoo.

Tähän mennessä on tapahtunut seuraavaa:

Pesä Ysien pelinjohtaja Juho Kaikko irtisanoi yllättäen 2+1-mallisen sopimuksensa vain yhden kauden jälkeen.

Pääsyyksi hän mainitsi seuran talousvaikeudet, joiden myötä sovittu kolmen vuoden kehitysprojekti vesittyy.

Kaikko antoi myös ymmärtää, että joukkue on leviämässä käsiin, eikä tilalle pystytä hankkimaan laadukkaita pelaajia.

Sampo Nieminen vaihtaa toiseen seuraan

Ensimmäiseksi Pesä Ysien täytyy ratkaista valmennuskuvio. Ratkaisu löytynee läheltä, sillä Etelä-Saimaan tietojen mukaan seuran toiminnanjohtaja Ville Lantta on palaamassa edustusjoukkueen viuhkamieheksi.

Lantalle täytyy löytää myös kakkospelinjohtaja, sillä Sampo Nieminen on ilmoittanut seuralle, ettei jatka edustusjoukkueen mukana. Niemisellä on ensi kaudeksi sopimus toisen seuran kanssa, mutta sitä ei ole vielä julkaistu.

Talvella hän vetää Lappeenrannassa juniorien akatemiaharjoituksia.

— Minulla oli sopimus katkolla kauden jälkeen. Oikeastaan aistimmekin Juhon kanssa pitkin kautta, että homma on menossa tuohon suuntaan, mutta koko tilanne aukesi meillekin vähän yllättäen, Nieminen kertoo.

Timperin mukaan Pesä Yseillä on muutamia pelaajasopimuksia, mutta nimiä hän ei halua toistaiseksi kertoa.

— Pelaajia varmasti liikehtii, mutta meillä on tälläkin hetkellä nimiä listalla. Kun aika on, tuomme niitä kyllä julki. Myös seuran omia junioreita tullaan nostamaan mukaan.

Keskiviikkona Hyvinkään Tahko uutisoi, että Marianne Penttinen siirtyy ensi kaudeksi Tahkoon. Anna Hellsten on puolestaan lopettamassa uraansa, mutta muiden lähtijöiden uusista osoitteista on tässä vaiheessa vain huhuja.

Opettajan työt pitävät Lappeenrannassa

Edustusjoukkueen jättävä Nieminen korostaa, että Ysit on hoitanut kaiken häntä kohtaan ihan hyvin.

— Ei ole mitään pahaa sanottavaa, ainoastaan harmi, että seuran tilanne on aika haastava tällä hetkellä.

Nieminen suunnittelee viettävänsä uuden seuransa paikkakunnalla leiriviikonloppuja ja koulujen loma-aikoja. Opettajan työt pitävät hänet Lappeenrannassa.

— Eihän se ole mikään ideaaliratkaisu, mutta tämä kuvio tuli niin myöhään, etten pystynyt ottamaan enää virkavapaata, koska lukukausi oli jo alkanut. Seura oli kuitenkin aktiivinen ja halusi minut sinne. Onneksi toinen valmentaja on paikkakunnalla koko ajan.