SaiPan huima taistelu jatkuu ja Westerholm torjuu –  KooKoo sai nöyrtyä lappeenrantalaisille kotiareenallaan

Kolmas voitto putkeen keltapaidoille. Pudotuspeliviiva alkaa jo häämöttää.

Mikko Lieri/AOP

SaiPan ykkösketju on nostanut paljon tasoaan. Kultakypärä Tomas Zaborsky onnistui maalinteossa sekä perjantaina Ilvestä vastaan että lauantaina Kouvolassa.
SaiPan ykkösketju on nostanut paljon tasoaan. Kultakypärä Tomas Zaborsky onnistui maalinteossa sekä perjantaina Ilvestä vastaan että lauantaina Kouvolassa.

Kivenkova taistelu ja vahva maalivahtipeli olivat edellispäivän tapaan SaiPan aseet. KooKoo jäi toiseksi jääkiekkoliigan ottelussa kotikaukalossaan 1–3 (0–1, 1–1, 0–1). Kolmas perättäinen voitto lappeenrantalaisille nosti ryhmän jo alemman pudotuspeliviivan lähelle.

Kouvolan mustapaidat ottivat avauserässä isännän otteen pelistä, mutta selkeäksi ykköstorjujaksi noussut ja viidennen pelinsä putkeen pelannut Niclas Westerholm oli SaiPan maalilla läpi pelin vakuuttava.

Koskirannalla on kapteenin elkeet

Myös johtavat pelaajat Jarno Koskiranta etunenässä ovat nostaneet paljon tasoaan alkukauden heikoista hetkistä. Lappeenrantalaiset pysyivät Kouvolassa myös hyvin pois jäähyaitiosta.

– Kyllä me olemme tehneet paljon töitä. Nyt on pala palalta saatua peliä vähän kerrallaan kasaan, Koskiranta kuvasi CMoren haastattelussa.

Kapteenin mukaan kenelläkään ei ole korona-aikana helppoa, kun palkkoja leikataan ja ihmisiä lomautetaan, mutta sijaisvalmennus päävalmentaja Ville Hämäläisen johdolla on korostanut joukkueelle, että itse pelaaminen tuo iloa ja on etuoikeus.

– Ehkä juuri sellainen iloisuus on tässä se tärkein homma, Koskiranta sanoi.

Jaakko Lantta onnistui taas

Ottelun avausmaali nähtiin minuutti ennen erätaukoa kouvolalaisten päädyssä, kun Koskiranta ohjasi kiekon ohi KooKoon maalivahdin Oskari Salmisen. Päätuomari Jarno Heikkinen levitti kätensä hylkäyksen merkiksi, mutta videotarkastuksen jälkeen tuomio korkeasta mailasta muuttui.

Toisen erän keltainen ilonhetki oli Jaakko Lantan läpiajo. Edellispäivänä Ilvestä vastaan rankkarissa laukauksella ratkaissut Lantta pyöräytti nyt kiekon tyylikkäästi ohi Salmisen.

Puolustaja Martin Bergerin kauden avausmaali maskin takaa nosti KooKoon toiselle erätauolle maalin tappioasemassa.

Uhkapeli valui tyhjiin

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas veti maalivahtinsa pois 2.23 ennen päätössummeria. Lantta–Zaborsky-kaksikko päätti katkaista sen uhkapelin lyhyeen. Lantta liukui sinisen yli, heitti kiekon Zaborskylle joka heitti rystyltä tyhjiin loppunumerot SaiPalle 1–3.

Luetuimmat