Liiga-SaiPa aloittaa vakituista henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut, mahdolliset irtisanomiset kohdistuisivat enintään kahteen työntekijään – Jussi Markkanen: "Pohdimme kaikkia keinoja, millä tästä päästään yli"

Koronaviruspandemia on vaikuttanut yhtiön liiketoimintaan ja taloudelliseen tilanteeseen negatiivisesti.

Kai Skyttä

Liiga-SaiPan toimitusjohtaja ja merkittävimpiin omistajiin kuuluva Jussi Markkanen voi joutua tekemään pian ikäviä päätöksiä.
Liiga-SaiPan toimitusjohtaja ja merkittävimpiin omistajiin kuuluva Jussi Markkanen voi joutua tekemään pian ikäviä päätöksiä.

Liiga-SaiPa Oy aloittaa yhtiön vakituista henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut yhtiön liiketoimintaan ja taloudelliseen tilanteeseen negatiivisesti.

– Yt-neuvottelut koskevat koko sellaista henkilöstöä, joka on normaalilla jatkuvalla työsopimuksella töissä. Heitä on toimistossa, ravintolassa, urheilupuolella, Liiga-SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen kertoo.

Vakituista henkilöstöä SaiPalla on yhteensä 12, ja mahdolliset määräaikaiset lomautukset koskisivat heitä kaikkia.

Mahdolliset irtisanomiset kohdistuisivat yhteensä enintään kahteen työntekijään.

Urheilupuolella vakituista väkeä ovat huoltajat ja urheilujohtaja Antti Tuomenoksa.

– Pelaajat ja valmentajat ovat määräaikaisilla sopimuksilla. He eivät ole näiden yt-neuvotteluiden piirissä, Markkanen selventää.

– Mutta kyllähän tämä siinä mielessä koskee heitä ja ylipäätään meitä kaikkia, että pohdimme kaikkia keinoja koko henkilöstön kanssa, millä tästä päästään yli.

Huonot ennusteet ilmassa

Tiedämme, että yhteistyökumppaneillamme on vaikeaa tällä hetkellä, mutta me kaikki selviydymme tästä ja tulemme ehjempinä ulos. — Jussi Markkanen

SaiPan mukaan perusteet yt-neuvotteluille liittyvät yhtiön kassavirran voimakkaaseen heikentymiseen ja ennusteeseen siitä, että kausikortti- ja yhteistyökumppanitulot heikkenevät tulevaisuudessa.

Sputnik-ravintolaa on pidetty toistaiseksi avoinna, vaikka Markkasen mukaan kävijämäärät ovat pudonneet siellä noin puoleen.

– Koko ajan pohdimme, mikä on järkevää. Niin työntekijät kuin me muutkin olemme kuitenkin katsoneet, että se on ollut hyvää palvelua asiakkaille ja sille on tarvetta.

Neuvottelut alkavat maanantaina

Yt-neuvottelut aloitetaan ensi maanantaina ja niiden arvioitu päättymisajankohta on 3. huhtikuuta.

– Tiedämme, että yhteistyökumppaneillamme on vaikeaa tällä hetkellä, mutta me kaikki selviydymme tästä ja tulemme ehjempinä ulos, Markkanen valaa uskoa.

SaiPa on neljäs liigaseura, joka aloittaa yt-neuvottelut koronaviruksen vaikeuttamassa taloustilanteessa.

STT:n mukaan neuvotteluista ovat ilmoittaneet aiemmin Lahden Pelicans, Rauman Lukko ja Jyväskylän JYP.

Juttua muokattu 24.3.2020 klo 19.25 ja klo 20.37: lisätty loppuun tiedot muista yt-neuvottelut aloittaneista liigaseuroista sekä täydennetty juttua kauttaaltaan Jussi Markkasen kommenteilla.