"Olen todella tyytyväinen suoritukseemme" — Niki Tuuli paransi kymmenen sijaa Italian Mugellon Moto2-kilpailussa, voittoon ajoi Aki Ajon suomalaistiimin portugalilaiskuski Miguel Oliveira

Tuulen ajama 17. sija oli hänen malesialaistiiminsä selvästi paras sijoitus Moto2-luokassa tällä kaudella. Kilpailua sävyttivät lukuisat kaatumiset.

Gold & Goose Photography

Uuteen pyörään ja sarjaan vasta totutteleva Niki Tuuli ajoi mallikkaan kilpailun Italian Mugellossa.
Uuteen pyörään ja sarjaan vasta totutteleva Niki Tuuli ajoi mallikkaan kilpailun Italian Mugellossa.

Ensimmäiset MM-pisteet olivat todella lähellä, ja tämä oli vasta toinen kilpailuni. — Niki Tuuli

Imatralaiskuski Niki Tuuli onnistui hienosti ratamoottoripyörien Moto2-luokan osakilpailussa Italian Mugellossa.

Tuuli paransi lauantain aika-ajosijoitustaan kymmenen pykälää ja ohitti ruutulipun 17:ntenä.

Sijoitus oli samalla Tuulen edustaman malesialaistiimin SIC Racing Teamin selvästi paras Moto2-luokassa.

— Olen todella tyytyväinen suoritukseemme. Aamun lämmittelyssä jouduin vielä hakemaan pehmeämpää ajotyyliä, sillä tyylini on edelleen hieman liian aggressiivinen väärissä paikoissa, Tuuli summasi tiiminsä tiedotteessa.

Kilpailun ensimmäiset viisi tai kuusi kierrosta olivat hänelle melko vaikeita, kunnes ajorytmi löytyi. Tuuli rentoutui ja pystyi ohittelemaan kilpailijoita.

— Ensimmäiset MM-pisteet olivat todella lähellä, ja tämä oli vasta toinen kilpailuni, joten tyytyväinen pitää olla. Le Mansiin verrattuna kavensimme eroa kärkeen yli 15 sekuntia, ja se oli hyvä päätös viikonlopulle.

— Totta kai meidän pitää saavuttaa kärkeä vielä lisää, mutta olemme menossa hyvään suuntaan.

Kauden kolmessa ensimmäisessä osakilpailussa ajanut malesialaiskuljettaja Zulfahmi Khairuddin ylsi parhaimmillaan 26:nneksi.

Tuuli puolestaan debytoi Moto2-luokassa kaksi viikkoa sitten Ranskan Le Mansissa ja ajoi 22:nneksi.

Kilpailussa useita keskeytyksiä

Tuulen nousua 20 parhaan joukkoon auttoivat myös edellä ajaneiden kuljettajien kaatumiset. Kilpailun keskeytti 11 pilottia.

Heidän joukossaan oli paalupaikalta startannut Italian Mattia Pasini, joka ajoi kaatumisen jälkeen varikolle, kun kilpailua oli jäljellä reilut viisi kierrosta.

Moto2-luokan voittoon ajoi Aki Ajon johtaman KTM-tiimin portugalilaiskuski Miguel Oliveira, josta Tuuli jäi 33 sekuntia.

Kärkinelikko tuli maaliin yhdessä nipussa. Toiseksi ajoi Italian Lorenzo Baldassarri, kolmanneksi Espanjan Joan Mir ja neljänneksi Italian Francesco Bagnaia.

Voitollaan Oliveira rikkoi samalla luokan italialais- ja espanjalaisrintamaa.

Viidessä aiemmassa osakilpailussa sekä aika-ajon nopein kuljettaja että kilpailun voittaja olivat löytyneet aina joko Italiasta tai Espanjasta.

Maaliin Moto2-luokan osakilpailussa ajoi 22 kuljettajaa.

Lorenzo voitti vihdoin Ducatilla

Pääluokka MotoGP:ssä Ducati juhli kaksoisvoittoa, kun Jorge Lorezo ajoi selvään voittoon ja Italian Andrea Dovizioso kiiruhti toiseksi ennen kotiradallaan ajanutta Valentino Rossia.

Espanjalainen Lorenzo on kuninkuusluokan kolminkertainen maailmanmestari, mutta Ducatin sarvissa hänellä on ollut vaikeuksia. Lorenzo kilpailee italialaismerkillä toista kautta ja osakilpailuvoitto oli hänelle vasta ensimmäinen.

MotoGP-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun puolivälissä Espanjan Barcelonassa.

Juttua muokattu 3.6.2018 klo 17.15: Lisätty Niki Tuulen kommentit sekä loppuun maininta MotoGP-luokan kilpailusta.