SaiPa ja Jarno Pensikkala mättivät maaleja, sarjajumbo antoi mahdollisuuden harjoitella hyökkäyskuvioita

SB Vantaa kaatui urheilutalossa murskalukemin 16–5.

Kai Skyttä

SaiPa ja Jarno Pensikkala mättivät maaleja, sarjajumbo antoi mahdollisuuden harjoitella hyökkäyskuvioita

Miesten salibandydivarin jumbojoukkue SB Vantaa antoi SaiPan miehille mahdollisuuden harjoitella hyökkäyskuvioita. Pelillisesti ja tuloksellisesti ottelu oli läpihuutojuttu, sillä sarjan kärkiryhmiin kuuluva kotijoukkue voitti lukemin 16–5 (3–0, 7–3, 6–2).

Ennakkoon ottelu oli hyvävireiselle SaiPalle ennen kaikkea asennetesti. Sarjanelosen ja jumbon välinen piste-ero oli 26 pistettä ennen keskiviikkoa ja pelillinen ero otteiden perusteella samaa luokkaa. SaiPan päävalmentaja Mikael de Anna kertoi, ettei sarjatilannetta väistelty ottelupalavereissa.

– Tiedettiin kyllä sarjataulukko ja siitä muistutettiin. Iso idea oli näyttää kentällä, että ollaan monta pykälää edellä. Kun ollaan sarjan kärjessä, nämä pelit pitää pystyä hoitamaan ammattimaisesti. Näistä saa kyllä halutessaan tosi vaikeita.

Maalintekijätilastoon pääsi peräti 10 pelaajaa ja tehopisteisiin kiinni 12 pelaajaa. Ahneimmalla tuulella oli kakkoskenttä, jonka oikea laituri Jarno Pensikkala kirjautti tehot 5+1 ja sentteri Julius Huppunen lukemat 2+3.

Kun ollaan sarjan kärjessä, nämä pelit pitää pystyä hoitamaan ammattimaisesti. Näistä saa kyllä halutessaan tosi vaikeita. — Mikael de Anna

Yksi illan onnellisimmista oli Nikke Tielinen, joka teki kolmannessa erässä näyttävällä yksilösuorituksella uransa ensimmäisen maalin miesten divarissa ja sai pelipallon urheilutalolta mukaansa muistoksi.

Tempo laski loppua kohden

Hurjasta tasoerosta johtuen ottelu ei toiminut SaiPalle pelkästään hyvästä harjoituksesta. Ottelun tempo ja taso laski loppua kohden molempien odotellessa päätössummeria. Monta pykälää heikompi vierasjoukkue sai kyllä maalipaikkoja kohtuullisen määrän, mutta ei ollut pelissä kiinni missään kohtaa. Kotijoukkueen jänne ei ymmärrettävästi aivan jokaisessa vaihdossa kestänyt ja ajatus karkaili tulevaisuuteen.

– Jos ihan rehellisiä ollaan, niin parempia treenejäkin on vedetty. Toki meidän suoritukseen mahtui mukaan joitakin hassutteluja, joista vastustaja teki maalin. Toisaalta saatiin pelattua koko miehistöllä tänään ja se on arvokasta tulevaisuutta varten, de Anna pohdiskeli.

SaiPa nousi voitollaan kärkikolmikon kantaan ja kohtaa sunnuntaina kotonaan Pirkat, joka kuuluu divarin parempaan puoliskoon.

Luetuimmat