Ahti Oksanen teki SaiPalle kaksi maalia, mutta toinen kahden maalin mies ratkaisi Tapparalle jatkoajalla — Suomen mestarin tiistainen vierailu ei houkutellut katsojia Kisapuistoon

Kirvesrinnat noukkivat Lappeenrannasta kaksi pistettä matkaansa jatkoaikavoitolla lukemin 3—2. Ahti Oksanen nousi SaiPan maalipörssin kärkipaikalle.

Kai Skyttä

Tapparan lähes kaksimetrinen puolustaja Niko Mikkola tyrkki 20 senttiä lyhyempää SaiPan hyökkääjää Jonatan Tanusta syrjään maalivahti Dominik Hrachovinan edestä.

SaiPan Ahti Oksanen ja Tapparan Sebastian Repo viettivät molemmat kahden maalin iltaa Kisapuistossa.

Tapparasta maalinteossa onnistui lisäksi puolustaja Mikko Lehtonen, ja kirvesrinnat noukkivat Lappeenrannasta kaksi pistettä matkaansa jatkoaikavoitolla lukemin 3—2.

Ottelun ensimmäiset maalit nähtiin toisessa erässä, ja erän kaikki kolme osumaa syntyivät pikatahtia.

Ensin Oksanen vei SaiPan ylivoimalla johtoon hakkaamalla Elmeri Kaksosen ampuman kiekon maalin edestä verkon perukoille.

Repo toi Tapparan tasoihin hyökkäyspään aloituksen jälkeen. Revon terävä laukaus painui ohi maalivahti Frans Tuohimaan.

Sitä ennen SaiPan puolustaja Per Savilahti-Nagander oli loukkaantunut Revon käsittelyssä.

Tapparan hyökkääjä ajoi kiekontavoittelutilanteessa ruotsalaispuolustajan päin laitaa. Savilahti-Nagander poistui tilanteen jälkeen pukukoppiin eikä palannut enää otteluun.

Ahti Oksanen oli vaarallinen maalin edessä

Oksasen illan toinen osuma syntyi ensimmäisen tavoin maalin edestä.

Oksanen kurotti ja löi mailallaan kiekon verkkoon, vaikka Tappara-puolustaja Aleksi Elorinne oli kietonut tilanteessa mailansa huolellisesti Oksasen ympärille.

Oksasen maalit nostivat hänet SaiPan maalipörssin piikkipaikalle ohi Topi Nättisen ja Jonatan Tanuksen. Osumat olivat espoolaiskasvatille kauden 11:s ja 12:s.

Ottelun jatkoajalle vieneen 2—2-tasoituksen tinttasi Mikko Lehtonen kolmannessa erässä.

Lehtonen sai ylivoimapelissä syötön Kristian Kuuselalta ja lämäri puhui siniviivan tuntumasta. Matala laukaus pujahti verkkoon Tuohimaan jalkojen välistä.

Jatkoajalla Oksasella oli ensin paikka ratkaista ottelu ja sinetöidä hattutemppu, mutta lämäri kilpistyi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan suojiin.

Sen jälkeen Repo riisti kiekon SaiPan puolustajalta Kalle Maalahdelta ja paineli maalintekoon.

Kaksi viimeisintä Suomen mestaruutta vieneen Tapparan vierailu houkutteli tiistai-iltana Kisapuistoon vain 2 773 silmäparia.

Kyseessä oli jo 11. kerta tällä kaudella, kun SaiPan kotipelissä on alle 3 000 katsojaa. Runkosarjassa kotiotteluita on takana 25 ja jäljellä viisi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet