Catzille makoisa puolustusvoitto Torpan Pojista — Ero repesi Catzin eduksi kapteeni Roosa Kososen ollessa kentällä

Minna Mänttäri

Catzin kapteeni Roosa Kosonen pelaa tilastojen valossa paremmin kuin koskaan aiemmin naisten Korisliigassa. Kosonen, 19, on Catzin edustusjoukkueessa jo neljättä kauttaan.
Catzin kapteeni Roosa Kosonen pelaa tilastojen valossa paremmin kuin koskaan aiemmin naisten Korisliigassa. Kosonen, 19, on Catzin edustusjoukkueessa jo neljättä kauttaan.

Catz Lappeenranta paranteli lauantaina asemiaan naisten Korisliigassa. Catzin saldo parani kotivoitolla, kun se kaatoi sarjataulukossa neljäntenä olleen Torpan Pojat pistein 69—53 (27—20).

Lappeenrantalaisten ase oli aktiivinen puolustuspeli, joka painoi helsinkiläisvieraiden pelitilanneheittojen onnistumisprosentin 24:ään.

Kotijoukkueen hahmo oli kapteeni Roosa Kosonen, jonka ollessa kentällä Catz repi ratkaisuvaiheissa suurimmat piste-eronsa. Kosonen heitti ottelussa 11 pistettä ja otti seitsemän levypalloa.

Catz aloitti ottelun vahvasti ja voitti ensimmäisen kymmenminuuttisen peräti pistein 18—3 pelintekijänsä Jordan Jonesin näyttäessä muille esimerkkiä.

Alkukaudelle tyypillisesti Catzin ote ei pitänyt. Toisella neljänneksellä kotijoukkueen 17 pelitilanneheitosta koriin upposi vain kolme ja ToPo kuittasi sen itselleen pistein 17—9.

Catz pystyi käsittelemään vaikean jaksonsa puoliajalla hyvin, sillä se rallatteli kolmannella neljänneksellä nopeasti 14 pisteen johtoon Natalie Dayn, Jordan Jonesin, Tuulia Timon ja Erica Covilen onnistumisilla.

Samaan aikaan Catzin palasi puolustukseen terävästi, tilkitsi oman korinsa alustan tehokkaasti ja ajoittain suorastaan loisti levypallopelissä Covilen johdolla.

Covile keräsi yhteensä peräti 18 levypalloa 16 pisteensä lisäksi.

Ottelun voitto oli käytännössä ratkaistu viimeistään silloin, kun Roosa Kosonen upotti kolmen pisteen heiton päätösneljänneksen alkuun ja nosti kotijohdon 20 pisteeseen.

Covilen ohella tuplatuplaan ylsi Natalie Day, jonka saldo oli 17 pistettä ja 10 levypalloa. Vaihdossa aloittanut Reetta-Sofia Tulkki auttoi Catzia kahdeksalla pisteellä.

ToPolle kaikki kaikessa oli joukkueen ainoa yhdysvaltalaispelaaja Alex Louin, joka heitti 17 pistettä vähäisestä onnistumisprosentistaan (16) huolimatta ja otti päälle 15 levypalloa.

Catzin kotiottelut jatkuvat jo keskiviikkona, jolloin sen vieraaksi Sammonlahden palloiluhalliin saapuu Tapiolan Honka.