Pelien aloittaminen kesäkuussa saa tyrmäyksen Pesä Yseiltä – Pesäpalloliiton linjaus yllätti seurat

"Seuraorganisaation mahdollisuudet taata niin pelaajien ja katsojien kuin toimihenkilöidenkin terveys sekä turvallisuus ottelutapahtumissa ovat puutteelliset vallitsevan epidemian osalta."

Minna Mänttäri

Pesä Ysien katsojamäärät voisivat hyvin solahtaa hallituksen kaavaileman 500 katsojan rajan alle, mutta katsojien ohella pelien urheilijoille ja seuratyöntekijöille aiheuttama koronariski pelottaa. Osa yleisöstä jäisi myös varmasti pois, koska moni ihminen ei halua lisätä riskiään tartunnasta.
Pesä Ysien katsojamäärät voisivat hyvin solahtaa hallituksen kaavaileman 500 katsojan rajan alle, mutta katsojien ohella pelien urheilijoille ja seuratyöntekijöille aiheuttama koronariski pelottaa. Osa yleisöstä jäisi myös varmasti pois, koska moni ihminen ei halua lisätä riskiään tartunnasta.

Lappeenrannan Pesä Ysit ei lämpene Pesäpalloliiton ajatukselle aloittaa naisten Superpesiksen kausi jo kesäkuun alussa. Liitto linjasi seurat yllättäneen kannanottonsa viime viikolla.

Liiton mielestä naisten Superpesiksen järjestäminen lähes normaalisti on mahdollista jo kesäkuun alussa, mikäli 500 henkilön tapahtumien järjestäminen on silloin sallittua.

– Pesä Ysit ei näe järkevänä aloittaa naisten Superpesiksen sarjapelejä kesäkuussa, eikä nykytiedon valossa heinäkuussakaan. Toivomme vilpittömästi, että sarjan pelaaminen elo-syyskuussa olisi vielä mahdollista, Pesä Ysien hallitus linjaa kannanotossaan.

Seurat yllättyivät

Pesä Ysien toiminnanjohtaja Ville Lantta sanoo liiton linjauksen tulleen seuroille yllätyksenä. Hän sanoo saaneensa aiheesta myös muista seuroista puheluita ja ihmetteleviä kommentteja.

Pesä Ysien mukaan pelaajilta sekä valmennukselta kerätyssä palautteessa nykyinen viruksen aiheuttama terveysuhka koetaan liian suurena, jotta pelaaminen ja harjoitteleminen voitaisi olla täysipainoista.

Seuraorganisaation mahdollisuudet taata niin pelaajien ja katsojien kuin toimihenkilöidenkin terveys sekä turvallisuus ottelutapahtumissa ovat puutteelliset vallitsevan epidemian osalta. — Pesä Ysien kannanotto

– Seuraorganisaation mahdollisuudet taata niin pelaajien ja katsojien kuin toimihenkilöidenkin terveys sekä turvallisuus ottelutapahtumissa ovat puutteelliset vallitsevan epidemian osalta. Pelien pelaaminen tyhjille katsomoille tai rajoitetuille yleisömäärille ei poista ongelmaa, vaan lisäisivät vain talousongelmia, Pesä Ysit linjaa.

Päätös edessä

Virallinen päätös pelien aloittamisesta tehdään Pesäpalloliitossa 3. toukokuuta sen jälkeen, kun Suomen hallitus on linjannut yli kymmenen hengen kokoontumisrajoituksen jatkamisesta. Lisäksi huomioon otetaan epidemian tilanteen kehittyminen ja muuttuvat viranomaisohjeet.

Porin Itä-Länttä ei pelata 3.–4. heinäkuuta, mutta arvo-ottelun pelaamista elokuussa selvitetään.

Miesten superissa ahdasta

Miesten superpesiskausi aloitetaan aikaisintaan 1. heinäkuuta. Ottelut on liiton mukaan tarkoitus pelata noudattamalla yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia koskevaa kieltoa. Myös muiden valtakunnallisten sekä alueellisten sarjojen portaittaista käynnistämistä kesäkuussa valmistellaan.

Päätökset lasten ja nuorten leiritoiminnasta ovat käsittelyssä Pesäpalloliiton johtokunnassa 28. huhtikuuta.

Luetuimmat