Catz väänsi loppuun saakka voitosta kotiavauksessaan ja onnistui

Mika Strandén

Catzin valmentaja Mika Haakana tuskaili varsin joukkueensa pallonmenetysten kanssa.
Catzin valmentaja Mika Haakana tuskaili varsin joukkueensa pallonmenetysten kanssa.

Catz nappasi vaikeuksien jälkeen voiton naisten Korisliigassa helsinkiläisestä HBA-Märskystä 67—61 (33—26).

Kauden alku näkyi selvästi kummankin joukkueen pelaamisessa. Ensimmäisen jakson 9—15-lukemat kuvaavat Catzin hyökkäyspelaamisen tasoa. Etenkin puolitoista vuotta pelaamatta olleen joukkueen pelintekijän Natalie Dayn avausjakso oli suorastaan sysimusta. Day hukkasi pallon neljästi ja onnistui vain kahdesti kahdeksasta heittoyrityksestään.

Pelin käänne

Kotijoukkue sai pelin juonesta kiinni niin hyökkäys- kuin puolustuspelaamisenkin osalta vasta toisella jaksolla. Kuuden pisteen tappioasema kääntyi muutamassa minuutissa viiden pisteen johdoksi, kun ensimmäisellä jaksolla haparoinut Day nakutti jakson alkuun kahdeksan pistettä.

Koko joukkueen 12 pallonmenetystä avausjaksolla saivat joukkueen päävalmentaja Mika Haakanan mietteliääksi.

— Kauden alun syyksi ei tätä voi laittaa. Meillä on 23 pallon menetystä ja viime kaudella keskiarvo taisi olla yhdeksän. Osa menetyksistä on tietysti puolustuksen hyvyyttä, mutta suurin osa saattaa olla sellaisia, että heitämme pallon vain sivurajasta ulos, eivätkä pelaajat ole yhtään samalla sivulla mitä toinen tekee.

Coville otti ohjat

Kotijoukkueella oli tilaisuutensa ratkaista ottelu jo kolmannen jakson alkuun, kun HBA:n tähtisentteri Awak Kuier joutui virhevaikeuksiin. Moni luulikin Catzin seilaavan selvään kotivoittoon, kun se karkasi erän lopussa jo viidentoista pisteen johtoon.

Liekö selvä johto tuudittanut Catzin hyvänolon tunteeseen, sillä vierailija HBA nousi kahdeksassa minuutissa kolmen pisteen päähän, mutta voittoon asti sen kiri ei riittänyt. Catz nappasi kauden avausvoittonsa 25 pistettä nakuttaneen ja etenkin viimeisellä jaksolla joukkuetta pinnalla pitäneen Erica Covillen vahvan pelaamisen ansiosta.

— Ericahan tämän pelin meille hoiti henkilökohtaisella osaamisellaan neljännellä jaksolla. Taitoa joukkueessa on ja samassa veneessä ollaan, mutta vaikeaa tulee jos näin jatkamme, mietti Haakana.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut