Ketterä on Mestiksen mestari!!! — Juhlat Imatralla ovat alkaneet

Erno Ripatti tulitti kultaisen maalin toisen erän loppuhetkillä. Ketterä ja KeuPa HT iskivät jo avauserässä neljä maalia. Finaalisarjan viides ottelu päättyi Ketterän voittoon numeroin 3—2.

Kai Skyttä

Juniorit päätypleksin takana ottivat osaa Ketterän pelaajien iloon loppusummerin soitua.
Juniorit päätypleksin takana ottivat osaa Ketterän pelaajien iloon loppusummerin soitua.

Imatran Ketterä on jääkiekon Mestiksen mestari vuosimallia 2018—2019. Imatralla pelattu finaalisarjan viides ottelu KeuPa HT:ta vastaan päättyi Ketterän voittoon numeroin 3—2. Ottelusarjassa Ketterä oli parempi voitoin 4—1.

Ketterän pelistä näkyi ottelun alussa, että se halusi lyödä vierailijalle jauhot suuhun. Joona Jääskeläinen ja Valtteri Lipiäinen pääsivät jo avausminuutilla testaamaan Samuli Tervon räpylävirettä hyviltä laukaisupaikoilta, mutta KeuPa-vahti aloitti pelin vahvasti.

Tervo joutui uudestaan pommituksen keskelle, kun Olli-Petteri Viinikainen otti Jääskeläiseltä vauhdin pois puolittaisessa läpiajossa. Ylivoimalla Rasmus Hämäläinen pelattiin vapaaksi maalin edessä, mutta Tervon maali pysyi edelleen puhtaana.

KeuPa HT:n kone käynnistyi kotijoukkuetta hitaammin, mutta aina kun keuruulaisjoukkue sai pitkiä pyörityksiä Ketterän alueelle, johtivat ne vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Pelin avausmaali syntyi juuri tällaisesta tilanteesta. Ketterän kolmoskentän vaihto venyi pitkäksi ja KeuPa HT rankaisi, kun Viinikainen antoi maalin takaa nappisyötön Teemu Hutulle.

Juntheikki toi Ketterän tasoihin

Vieraat ehtivät johtaa ottelua ainoastaan vajaat kaksi minuuttia. Tasoitusmaalin rakenteli puolustaja Sameli Ventelä, joka taisteli kovan mailahäirinnän keskellä kiekon Jesse Juntheikille. Juntheikki käveli maalille ja heläytti kiekon tarkasti Tervon taakse.

KeuPa HT pääsi välittömästi ylivoimalle, mutta maalin iskikin Ketterä. Hämäläinen karvasi kiekon siniviivalla, polkaisi karkuun ja antoi lopuksi ranteen puhua. Avauserän maalikimaran päätti kuitenkin vierasjoukkue, kun Joni Piipponen hyödynsi Ketterän kiekonmenetyksen.

Toinen erä oli tilanteiden valossa tasainen ja ensimmäisen erän tapaan vauhdikas, mutta kummankin joukkueen sihti oli maalipaikoissa hieman hukassa. Ottelu säilyi erittäin siistinä, sillä erässä vihellettiin ainoastaan yksi jäähy. KeuPa HT jäi kuitenkin ylivoimalla ilman osumaa.

Kai Skyttä

Pudotuspeleissä huippuvireessä ollut Ketterän hyökkääjä Joona Jääskeläinen sai halaukset seuran taustajoukkoihin kuuluvalta Tomi Sillanvuolta.
Pudotuspeleissä huippuvireessä ollut Ketterän hyökkääjä Joona Jääskeläinen sai halaukset seuran taustajoukkoihin kuuluvalta Tomi Sillanvuolta.

Korkeatasoista kiekkoviihdettä

Ketterä siirtyi johtoon vain yhdeksän sekuntia ennen toista erätaukoa. Joona Jääskeläinen vapautti Erno Ripatin nokikkain Tervon kanssa, ja Ripatti laukoi kiekon suoraan luistelusta takayläkulmaan.

Kolmannessa erässä ratkaisijan viitta oli tarjolla Jesse Juntheikille, joka ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään Samuli Tervon lapsusta, vaikka edessä oli lähes tyhjä maali.

Viides loppuottelu oli ottelusarjan aiempien pelien tapaan todella hienoa kiekkoviihdettä, jossa molempien joukkueiden vauhti ja pelirohkeus ovat todella korkealla tasolla. Tapahtumia riitti kummassakin päässä, eikä kiekon kanssa jääty kelaamaan vauhtia oman maalin taakse.

Ketterä hävisi pudotuspeleissä ainoastaan kaksi ottelua, ensimmäisen ja toiseksi viimeisen. Kotikaukalossaan Ketterä oli miltei lyömätön. Puolivälierien avauksessa Jokipojat haki Imatralta voiton 2-4-lukemin, mutta sen jälkeen Ketterä voitti seitsemän seuraavaa kotiotteluaan.

Ketterän päävalmentajasta Matias Lehtosesta, 30, tuli kaikkien aikojen nuorin päävalmentaja, joka on luotsannut joukkueensa Mestiksen mestaruuteen.

Kai Skyttä

Rasmus Hämäläinen tuuletti alivoimalla iskemään Ketterän johtomaalia. Onnittelemaan tuli Aku Kestilä.
Rasmus Hämäläinen tuuletti alivoimalla iskemään Ketterän johtomaalia. Onnittelemaan tuli Aku Kestilä.