NST:ltä puuttui mielikuvitus urheilutalolla – "Ei myö ansaita tällä hetkellä enempää"

Anu Kiljunen

NST pelaa loppukauden ajan sarjapaikkansa säilyttämisestä naisten Salibandyliigassa. Arkistokuva.
NST pelaa loppukauden ajan sarjapaikkansa säilyttämisestä naisten Salibandyliigassa. Arkistokuva.

NST oli vaisu naisten salibandyliigan B-lohkon ottelussa Kuopion Welhoja vastaan. Vieraat rankaisivat NST:n virheistä ja veivät voiton lukemin 3–5 (2–1, 1–2, 0–2).

NST:n peli oli mielikuvituksetonta ja suurimman osan ajasta joukkue hakkasi päätään Welhojen puolustusmuuriin. Pettymys näkyi NST:n päävalmentaja Joonas Haapalan olemuksessa.

– En ehkä ihan kaikkea uskalla sanoa, Haapala tuumaili.

– Ei myö ansaita tällä hetkellä enempää. Tehdään tosi huonoja ratkaisuja sekä pallollisessa että pallottomassa pelaamisessa, hän muotoili.

NST johti 3–2 vielä toisen erän viimeisellä minuutilla, mutta Welhot kavensi ennen erätaukoa ja meni menojaan päätöserässä.

– Aika isoja virheitä henkilökohtaisella tasolla. Ei kaveri ollut mitenkään äärimmäisen paljon parempi, Haapala näki.

Kavennusta viimeisessä erässä hakeneen NST:n lähes kaikki hyökkäykset päättyivät Miisa Turusen laukaukseen laidasta. Muille pelaajille ei löytynyt millään paikkoja.

– Ei siinä ollut edes lähellä että olisi tehty neljäs maali, Haapala kommentoi.

Turunen on toki joukkueen pistehai, mutta väkisin yrittäminen ei tuonut tulosta. Hän laukoi ottelussa 16 kertaa, kun kukaan muu joukkueesta ei laukonut yli kuutta kertaa.

NST:n maaleista vastasivat Turunen, Veera Lokka sekä Silva Jääskeläinen.

Tappio vei NST:ltä teoreettisetkin mahdollisuudet pudotuspeleihin, mutta yksi joukosta NST, Welhot ja ÅIF välttää karsintoihin joutumisen. Joukkueet ovat pisteen sisällä toisistaan, mutta Welhot on pelannut yhden ottelun enemmän.

NST:n miehillekin kitkerä tappio

NST Lappeenrannan kolmen ottelun voittoputki miesten salibandydivarissa päättyi lauantaina. Kotijoukkue Pirkkalan Pirkat kiipesi takaa-ajoasemasta voittoon maalein 6–5 (3–1, 1–3, 2–1).

Pirkkojen Toni Tuomelle merkittiin 25 torjuntaa ja NST:n Juha Ahtiaiselle vain neljä. Toisaalta NST:n kenttäpelaajat peittivät 19 laukausta, Pirkkojen vastaavat neljä.

NST johti ottelua kahdesti. Miro Turunen teki ottelun ensimmäisen maalin ja kapteeni Ville Alkki iski toisessa erässä vierasjohdoksi 4–3, kun Samuli Huppunen ja Jere Niemelä olivat ensin tuoneet NST:n kahden maalin takaa tasoihin.

Pirkat tasoitti lukemat neljän minuutin kuluttua ja nousi kolmannen erän puolivälin tehohetkensä siivittämänä taas kahden maalin karkumatkalle.

Tehot 2+2 kerännyt Niemelä teki NST:n viidennen maalin, kun joukkue pelasi lopussa ilman maalivahtia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset