Antti Ahokkaalle paras sijoitus kymmeneen vuoteen golfin Euroopan-haastajakiertueella, samalla taskuun putkahti lippu ensi viikon kisaan Pohjois-Irlantiin

Mika Strandén

Antti Ahokas on yksi Suomen kokeneista golfammattilaisista. Hän debytoi Euroopan-kiertueella vuonna 2007.
Antti Ahokas on yksi Suomen kokeneista golfammattilaisista. Hän debytoi Euroopan-kiertueella vuonna 2007.

Antti Ahokas sijoittui neljänneksi golfin Euroopan-haastajakiertueen osakilpailussa Vierumäellä. Lappeenrantalaisen Viipurin Golfin edustaja lähti päätöskierrokselle kärkikahinoissa, mutta ei yltänyt edellispäivien tahtiinsa ja päätti kisan yhteistulokseen 16 alle parin.

Neljäs sija on Ahokkaan, 33, paras Euroopan-haastajakiertueella sitten vuoden 2008, jolloin hän voitti kaksi osakilpailua ja oli kerran toinen.

— Kierros lähti hyvin käyntiin hyvissä olosuhteissa. Huomasin pelini, varsinkin avauspelini, heikkenevän aika paljon, kun vettä alkoi tulla. Siinä oli isoja ongelmia. Hyvä, että sade loppui ja sain runtattua vielä hyvän lopun. Olisi voinut muuten jäädä karvas maku suuhun. Olen tyytyväinen kaksi alle -rundiin tuolla pelillä, Ahokas kertoi Facebook-videollaan.

Kilpailun voitti Kim Koivu, joka päihitti Skotlannin Robert MacIntyren uusintareiällä. Koivu ja MacIntyre pelasivat neljä kierrosta tulokseen 21 alle parin. Koivu on haastajakiertueen Vierumäen-osakilpailun ensimmäinen suomalaisvoittaja.

— He ovat molemmat voittajia. He pelasivat hemmetin hienoa golfia. Ei ollut meikästä vastusta tänään siihen.

Kisan kolmas oli Ranskan Mathieu Fenasse yhden lyönnin Ahokasta paremmalla tuloksella.

Ahokas suuntasi kilpailun jälkeen etsimään itselleen lentoja. Sijoitus kymmenen parhaan joukossa antoi hänelle mahdollisuuden osallistua seuraavaan Euroopan-haastajakiertueen kisaan, joka alkaa ensi torstaina Pohjois-Irlannissa.