Lahti oli taas tuskainen paikka SaiPalle — Jesse Mankinen rokotti vanhaa seuraansa tylysti

Liigan keskikastin taistelussa Pelicans katkaisi voitolla tappioputkensa. SaiPa puolestaan ei pystynyt jatkamaan kahden voiton ketjuaan.

Katja Luoma

SaiPa jäi lahtelaisten puristukseen, kun se ei pystynyt parhaaseen lentoonsa. Lappeenrannan kasvatti Jesse Mankinen (15) oli lahtelaisten tehomies.
SaiPa jäi lahtelaisten puristukseen, kun se ei pystynyt parhaaseen lentoonsa. Lappeenrannan kasvatti Jesse Mankinen (15) oli lahtelaisten tehomies.

Lahti on ollut SaiPalle usein hankala paikka vierailla, niin nytkin. Pelicans vei jääkiekkoliigan keskikastin taistelun nimiinsä 4—2 (2—0, 0—0, 2—2).

Ex-SaiPa Jesse Mankinen hankaloitti SaiPan maalille luistelleen Niclas Westerholmin iltaa jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Mankinen kiihdytti vauhdilla laidasta maalin lähelle ja täräytti kiekon yläkulmaan.

Lahti on ollut SaiPalle usein hankala paikka vierailla, niin nytkin.

Mankinen oli uudelleen asialla erän puolessa välissä, kun SaiPan puolustaja Urho Vaakanainen sähläsi keskialueella ja Pelicansin hyökkääjä pääsi läpiajoon. Nosto Westerholmin räpylän kautta sisään.

Herkkää suojelua

Ahti Oksasen 2+10 minuutin jäähy toisen erän lopussa päähän kohdistuneesta taklauksesta oli hyvä osoitus siitä, että puhtaalla mutta kovalla olkapäätaklauksella saa herkiltä tuomareilta tänä päivänä suojelujäähyn.

Elmeri Kaksosen jäähy hetkeä myöhemmin antoi Pelicansille puolen minuutin ajaksi kahden miehen ylivoiman, mutta SaiPan alivoima toimi hyvin.

Pari lohtumaalia

Pelicans rokotti kolmannen kerran päätöserän puolessa välissä, kun Mikko Kousa onnistui maalinteossa Kim Strömbergin jäähyn viime hetkillä.

Minuuttia myöhemmin Topi Nättisen laukaus suhahti takanurkkaan ohi Pelicansin maalivahdin Janne Juvosen. Se oli SaiPan kultakypärän yhdestoista maali tällä kaudella ja herätti lappeenrantalaisten toiveet uudelleen.

Lauri Taipaluksen varomattomalla taklauksellaan ottama 2+10 minuuttia katkaisi saman tien vieraiden sykkeen. Juuri kakkosen päättyessä Pelicans tappoi pelin lopullisesti, kun Kimi Koivisto ohjasi kiekon neljännen kerran SaiPan maaliin.

Urho Vaakanainen sai päätösminuutilla pienestä kulmasta sisään livahtaneesta maalistaan vähän lohtua muuten ankeaan iltaansa.

Katso ottelun maalikooste oheiselta videolta. Jos video ei näy, pääset koosteeseen tästä linkistä.

Luetuimmat