NST:n maalivahdit iskussa – Miia Maarasen nollapeli palautti naiset voittokantaan, Jarkko Monthan palasi ja masensi porilaiset

Kai Skyttä

Maalivahti Jarkko Monthan auttaa NST:tä taistelemaan pudotuspelipaikasta. Arkistokuva.
Maalivahti Jarkko Monthan auttaa NST:tä taistelemaan pudotuspelipaikasta. Arkistokuva.

NST katkaisi kolmen ottelun tappioputken naisten salibandyliigan B-lohkossa. Sarjakolmonen Pirkkalan Pirkat kaatui 2–0 (1–0, 0–0, 1–0). NST:n sankari oli kaiken torjunut ja 27 laukausta pysäyttänyt maalivahti Miia Maaranen.

– Ei kyllä puolustettu niin hyvin miltä numerot näyttää. Tosi vaarallisia maalipaikkoja Pirkoilla oli, kommentoi NST:n päävalmentaja Joonas Haapala.

– Miia hoiti ne tänään tosi hyvin ja oli voiton takuunainen, hän kiitteli.

Lauantain Welhot-tappio oli käännetty opiksi.

– Tänään oltiin henkisesti paljon eilistä edellä, Haapala sanoi.

– Tehtiin oikeastaan kaikkeen vähän muutosta. Mentiin alusta asti kolmella ketjulla ja annettiin kova paine. Haluttiin hyökätä nopeammin.

Myös kentällisiä oli sekoitettu. Lopulta ratkaisijat eivät olleet niitä vakionimiä. Avausmaalin teki puolustaja Aino Partinen, jolle maali oli kauden ensimmäinen.

Toisessa erässä NST oli paikoin vaikeuksissa, mutta Maaranen loisti ja pysäytti myös Pirkat-kapteeni Tuuli Korhosen rangaistuslaukauksen. Tolpatkin auttoivat pariin otteeseen.

Päätöserän puolessa välissä lopullisen niitin iski kauden toisen maalinsa tehnyt Saana Karilahti.

– Eka erä pelattiin ihan kivasti. Toiseen erään lässähti ja kolmas oli taas ihan OK, mietti Haapala.

Ottelu oli koko sarjan vähämaalisin tällä kaudella.

Viikonloppu oli Pirkoille synkkä. Parasta pelaajaansa Suvi Hämäläistä kaivannut joukkue ei tehnyt kahdessa ottelussa maaliakaan kun se hävisi lauantaina O2:lle 7–0.

Jarkko Monthan voittaa taas

Jarkko Monthanin paluu tolppien väliin auttoi NST:n voittoon porilaisesta Karhuista miesten salibandydivarissa sunnuntaina. NST:n voittolukemiksi vieraskentällä kirjattiin 3–7 (2–3, 0–2, 1–2).

Monthan, 42, palasi NST:n kokoonpanoon vuodenvaihteen jälkeen. Sunnuntain ottelu oli hänelle kauden ensimmäinen kaukalon puolella. Konkari torjui 12 kertaa.

NST oli ottelussa kuskin paikalla. Porilaisten ainoa hetki johdossa osui ensimmäisen erän lopulle ja kesti reilun minuutin, kunnes Jere Niemelä toi NST:n taas tasoihin.

Niemelä ja Arto Vainikainen tekivät NST:lle kaksi maalia. Samuli Huppunen teki maalin ja syötti kaksi. Kapteeni Ville Alkki keräsi tehot 1+1.

NST:n kolmosketjullekin tuli onnistuminen, kun Jasu Lind teki ottelun avausmaalin Leevi Markkasen syötöstä yhdeksännellä peliminuutilla.

NST on kolmen pisteen päässä viimeisellä pudotuspelisijalla olevasta Kirkkonummi Rangersista.