Ei ylikäynyttä Imatraa vaan Keski-Ketterää – Mestiksessä pelaavan Imatran Ketterän oma olut tulee kauppoihin perjantaina

Imatran alueen kauppojen lisäksi Keski-Ketterää saa myös tietyistä Lappeenrannan kaupoista. Keski-Ketterä on Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan valmistama olut. Imatralaisseurat on olleet tänä vuonna aktiivisia tuotelanseerauksissaan, sillä IPV:n pesäpallo-otteluissa myydään puolestaan Lörssä-makkaraa. Lappeenrantalaisseuroista ainakin PEPOlla on myynnissä useita tuotteita ruoka- ja juomapuolelta.

Santeri Tynkkynen

Ketterän olut saapuu kauppojen hyllylle perjantaina. Urbaanin sanakirjan mukaan keskiketterä on synonyymi keskioluelle.
Ketterän olut saapuu kauppojen hyllylle perjantaina. Urbaanin sanakirjan mukaan keskiketterä on synonyymi keskioluelle.

Imatran Ketterän Mestis-otteluissa myydään ensi kaudella seuran nimikko-olutta. Keski-Ketteräksi nimettyä olutta saa perjantaista alkaen myös Imatran alueen kaupoista ja tietyistä kaupoista Lappeenrannasta.

Ketterän Turkka Partasen mukaan ihmiset ovat vuosien ajan ehdottaneet omaa olutta, jonka voisi nimetä Keski-Ketteräksi. Seura selvitti asiaa viime vuonna, mutta ei löytänyt sopivaa panimokumppania.

Tänä keväänä koronavirus katkaisi jääkiekkokauden, ja Ketterän piti keksiä korvaavia juttuja jääkiekon tilalle.

– Pääsimme Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kanssa hyvään sopimukseen. Saamme hyvää tavaraa järkevällä hinnalla, kertoo Partanen.

Tyyliltään vaalea lager

Olut on tyyliltään vaalea lager, ja siinä on 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia. Partasen mukaan olut on verrattavissa panimoyhtiön suosittuun keltaiseen Kukko-olueeseen.

– Se on helposti juotava ja kaikkien suuhun sopiva, hän toteaa.

Se on helposti juotava ja kaikkien suuhun sopiva. — Turkka Partanen

Partasen mukaan Ketterän nimikko-olut on tulossa Imatralla myyntiin kaikkiin muihin kauppoihin paitsi Lidliin. Lisäksi olutta on saatavissa myös Ruokolahdella.

Olut tulee myyntiin myös Joutsenon S-Markettiin sekä Lappeenrannan Prismaan ja K-Citymarkettiin.

Seura ja tapahtuma näkyy etiketeissä

Ketterä ei ole ensimmäinen imatralainen urheiluseura, joka lanseeraa tänä vuonna oman nimikkotuotteen. Imatran Pallo-Veikkojen superpesisotteluissa myydään kesällä Lörssä-grillimakkaraa. Tuote on nimetty seuralegenda Arto "Lörssä" Lippojoen mukaan. Lippojoki oli voittamassa IPV:n kaikkia neljää Suomen mestaruutta.

Muutama vuosi sitten myös Imatran ajossa hörpittiin omaa nimikko-olutta. Mielipiteet jakanut olut oli Pyynikin käsityöläispanimon tuote.

Lappeenrantalaisseuroista ainakin PEPO:lla on ollut myynnissä oseita tuotteita ruoka- ja juomapuolelta, kuten makkaraa, kahvia, sämpylää, olutta ja siideriä. Seuran muutaman vuosi sitten myyntiin tuoma PEPO-olut on pienpanimo Waahto Breweryn tuote.

Juttua muokattu 4.6.2020 klo 17.07 ja 18.01: Lisätty loppuun maininta Imatranajo-oluesta ja PEPOn ruoka- ja juomapuolesta.