Jussi Markkasesta SaiPan toimitusjohtaja: "Aika harvalla on sellaista kokemusta kuin minulla" — Marko Ek kuuli vaihdoksesta tällä viikolla

Mika Strandén

Jussi Markkanen lopetti pelaajauransa tähän kevääseen. Arkistokuva.

Jussi Markkanen siirtyy SaiPan toimitusjohtajaksi. SaiPa kertoi asiasta tiedotustilaisuudessaan perjantaina iltapäivällä. Markkanen korvaa tehtävässä Marko Ekin, joka ehti toimia toimitusjohtajana kaksi kautta.

—Jääkiekko on ollut minulle suuri intohimo koko elämäni ajan. Samasta syystä lähdin aikanaan SaiPan omistajaksi. Haluan tuoda oman panokseni SaiPan kehittämiseen.

SaiPan osaomistaja Markkanen päätti pitkän pelaajauransa tähän kauteen. Hän ei koe olevansa tehtävään liian kokematon. Markkanen odottaa innolla pääsevänsä hommiin.

—Toiselta kantilta olen varmasti kokematon. Toisaalta aika harvalla on sellaista kokemusta kuin minulla. Olen nähnyt paljon ulkomailla ja kotimaassa, Markkanen sanoi SaiPan tiedotustilaisuudessa.

—Ensimmäinen ajatus oli, että kykenenkö tähän hommaan. Siksi halusin pohtia sitä hetken. On asioita, mitä pitää opetella, mutta meillä on toimistolla erittäin päteviä ihmisiä.

SaiPan hallituksen puheenjohtaja Timo Tersa sanoo, että SaiPa halusi siirtyä omistajavetoisempaan toimintaan.

—Katsoimme, että nyt on sopiva hetki vaihdokseen. Hallituksen ja toimitusjohtajan välisissä keskusteluissa päädyimme yhteisymmärryksessä tähän päätökseen, Tersa sanoo

—Tapoja on kaksi. Toinen on puhdas palkkajohtaja, toisessa on enemmän tunnetta... miten sen sanoisi. Kun on omistusta, se on erilaista.

Nykyinen toimitusjohtaja Marko Ek sai kuulla vaihdoksesta tällä viikolla. Omaa tulevaisuuttaan Ek ei ole ehtinyt suunnitella.

—Olen tähän saakka hoitanut tätä tehtävää, enkä ole uhrannut ajatuksia siihen, mitä seuraavaksi. Aika näyttää. Kaksi viime vuotta ovat olleet erittäin mielenkiintoista ja työn täyteistä aikaa. Olen tehnyt sen, minkä pystyn SaiPan eteen.

Tersan mukaan toimitusjohtajan valintaprosessi kesti kaksi viikkoa. Markkanen sanoo antaneensa suostumuksensa tehtävään edellisellä viikolla.

—Hallitus oli sitä mieltä, että kun kuun vaihteessa vaihtuu tilikausi, on vaihdos paras hetki tehdä vaihdos.

Uusimmat uutiset