PEPOn kahden maalin iloinen taukojohto vaihtui raivoisaksi puolustamiseksi, lopussa kiitos seisoi — "Pystyimme voittamaan, vaikka oli suuret paineet"

Rästiottelun voitto nosti lappeenrantalaiset neljän pisteen päähän jatkopeleistä.

Anu Kiljunen

PEPOn Aleksi Ikonen jäi pääpallossa toiseksi keskikentällä VJS:n pelaajaa vastaan.
PEPOn Aleksi Ikonen jäi pääpallossa toiseksi keskikentällä VJS:n pelaajaa vastaan.

PEPO Lappeenranta vahvisti asemiaan Kakkosen keskikastissa, kun se kaatoi kotikentällään Vantaan Jalkapalloseuran lukemin 4—2 (3—1).

Rästiottelun voitto nosti lappeenrantalaiset neljän pisteen päähän jatkopeleistä, kun sarjaa on pelaamatta neljä kierrosta.

Samalla ero putoamisviivan alapuolella olevaan vantaalaisryhmään kasvoi kahdeksaan sarjapisteeseen.

— Ihan kohtuullinen peli oli. Tietysti tuo toinen maali, minkä Vantaa teki, oli kopio siitä edellisen pelin puolustamisesta, PEPOn päävalmentaja Mika Heino puntaroi.

Pojat halusivat selvästi voittaa. — Mika Heino

Kotijoukkue pääsi tauolle kahden maalin johtoasemassa, kun Jesse Huhtala viimeisteli 3—1-lukemat kahdeksasta metristä, kun ottelua oli tahkottu 38 minuuttia.

Myös kotijoukkueen kaksi ensimmäistä maalia syntyivät rangaistusalueen sisältä.

Ensin VJS:n Niko Strengell pelasi Paul Obin lähettämän pallon omaan maaliin maaliviivan tuntumasta ja hetkeä myöhemmin Obi sai yrittää 16 metristä useamman kerran ennen kuin pallo päätyi verkkoon.

Maalin edestä osui myös vieraiden Ademaj Altin, joka kavensi ottelun 32. minuutilla.

Toisella jaksolla ote siirtyi selvästi vieraille. Vili Lankinen kavensi lukemat 3—2:een reilu vartti ennen loppua ja hyökkäykset vyöryivät kohti PEPOn maalia vartioinutta Miko Sederholmia.

Jerry Särkkä kuitenkin päätti kirjaimellisesti ottelun nostettuaan irtopallon yli vastaantulleen maalivahdin, kun lisäaikaa pelattiin kolmatta minuuttia. Heti maalin jälkeen kuultiin myös päätösvihellys.

— Tosi tyytyväinen olen poikiin, sellainen peli-ilme oli tänään. Pojat halusivat selvästi voittaa. Myös siitä pitää nostaa pojille hattua, että pystyimme voittamaan, vaikka oli suuret paineet, Heino arvioi ottelun panosta sarjapaikan säilyttämisen kannalta.