Veiterän Janne Hauska suitsuttaa mestarivalmentaja Aleksei Nikisovia: ”Ukot on laitettu sellaiseen kuntoon, että siitä menestys ei jää kiinni”

Kimmo Metsälä

Janne Hauska teki Suomen cupin loppuottelussa kaksi maalia, kun Veiterä kuittasi viime kauden cupin finaalitappion Jyväskylän Seudun Palloseuralle.
Janne Hauska teki Suomen cupin loppuottelussa kaksi maalia, kun Veiterä kuittasi viime kauden cupin finaalitappion Jyväskylän Seudun Palloseuralle.

Kapteeni Janne Hauska jakaa kunniaa Veiterän kultaputkesta suurelta osin päävalmentaja Aleksei Nikisoville.

Aiempaa selvästi vaativammat harjoitteet nostivat joukkueen tekemisen tasoa ratkaisevasti heti Nikisovin aloittaessaan lappeenrantalaisseurassa toissa kesänä.

— Ukot on laitettu sellaiseen kuntoon, että siitä menestys ei jää kiinni, Hauska toteaa.

Hauskan mukaan oma pelaajaura ja työ ammattivalmentajana antavat Nikisoville auktoriteettiä. Kokenut luotsi on saanut pelaajat lyömään itsensä likoon ja etsimään omia rajojaan.

— Hän sanoo, kun sen paikka on, mutta toisaalta palkitseekin, kun sen aika on. Hieno valmentaja.

Vielä viime kaudella Veiterä nousi jääpallon Suomen mestariksi ilman, että kukaan ulkopuolinen sitä heiltä varsinaisesti osasi odottaa.

— Pääsimme tulemaan tavallaan vähän puskista. Saimme tehdä omaa hommaamme ja olimme todella kovassa kunnossa. Olimme treenanneet hyvin jo kesälläkin, mutta otimme maajoukkuetauolla vielä kaksi viikkoa tosi kovasti.

Suomen cupin voitto vuoden 2017 viimeisenä päivänä oli vain looginen jatkumo viime kaudella alkaneelle työlle.

Veiterän mestaruusjoukkue on pysynyt hyvin kasassa. Lisäksi Ruotsista kasvattajaseuraansa palannut maajoukkuemies Eetu Peuhkuri on todistanut olevansa timanttinen lisä ennestäänkin mestarilliseen ryhmään.

— Meillä on tasainen porukka ja kilpailua pelipaikoista. Pelitasomme ja -tempomme ei tipu, vaikka yksi tai kaksi äijää olisi poissa, tai kun vaihdot pyörivät.

Veiterää ei ole voittanut tällä kaudella Suomessa vielä kukaan. Lappeenrantalaisjoukkue aloittaa vuoden 2018 Bandyliigan ykkösenä.

Kapteenin mukaan Veiterän pelaajat kuitenkin tiedostavat, ettei joukkue ole vielä tällä kaudella pelannut täysin ehjää 90-minuuttista.

— Tiedämme, että rahkeissamme on vielä varaa parantaa. Pelin ei vielä tarvitsekaan olla valmista, mutta keväällä sen pitää olla uomissaan.

Joukkue kulkee oikeaan suuntaan. Suomen cupin loppuottelun Hauska luonnehti olleen jo suhteellisen ehjä suoritus.

— Hyvän ja huonon pelin ero ei ole meillä enää niin suuri.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat