Catz oli alussa vastaantulija, mutta vieraiden kirin alkaessa Kouvottarien joukkuepeli katosi mystisellä tavalla — "Tauon jälkeen alettiin tehdä asioita huolellisemmin muuttamatta mitään olennaisesti"

Aleighsa Welch oli jälleen Catzin avainpelaaja.

Markku Lintula

Kouvottarien Juuli Piiroinen pyrkii korille Catzin Jemina Vidgrenin ohi. Lena Reshetkon heitto on vielä hakusessa, mutta Catzin puolustukseen hän on tuonut kaivattua syvyyttä.

Kouvolan Kouvottarien ja Lappeenrannan Catzin kuntopuntarit sojottivat keskiviikkona päinvastaisiin suuntiin naisten korisliigassa.

Mahdollinen pudotuspelipari kohtasi Kouvottarien kotiluolassa, jossa taululle pelattiin ihmeelliset lukemat 45—63 (30—22).

Kaksi peliä meni vähän heikommin, mutta hyvä että nyt pysyin perässä. Päästiin peliin mukaan, kun saatiin oikeat pelaajat oikeille paikoille. — Karoliina Rytkönen

Vielä tauolla näytti jokseenkin varmalta, että pisteet jäävät Kouvolaan. Jollei kotijoukkueen työmoraali levypalloissa olisi heilahdellut isosti, eroa olisi voinut jo tauolla siksi paljon, että siinä olisi ollut kiinni ottamista.

Catzin 22 pisteestä Aleighsa Welch oli tehnyt 17, joten pelin suuren kysymyksen piti kuulua, jaksaako hän loppuun saakka.

Lopulta peli ratkesi Welchin tekemisiin, mutta toisin kuin ajateltiin. Kolmannella jaksolla vahva amerikkalainen veti selvästi happea ja jäi hyökkäyksissä kauas korilta, jotta ehti puolustuspäässä peittämään Kouvojen ajolinjat. Tämä johti siihen, että Kouvottarien ulottuvin pelaaja Claire Lamunu seurasi Welchiä, mikä vapautti lappeenrantalaiset jakson aikana useisiin helppoihin layuppeihin. Tuloksena oli lähes järkiään joko kori tai virhe.

Catz vei jakson yhdeksän ensimmäistä minuuttia 16—8 ilman, että Welch teki pistettäkään.

Kun peli alkoi lipua käsistä, Kouvottaret työnsi ilmoille joukon toivottomia kolmosia, eivätkä ne uponneet kyllä hyvistäkään paikoista.

Hartonen oli tyrmistynyt

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen oli pohjien katsomien jälkeen myrtynyt, ja syystä.

— Olen pettynyt ja surullinen peli-ilmeeseemme. Kuusi perättäistä voittoa ei kasvattanut meistä joukkuetta. Runkosarjassa on neljä peliä jäljellä, mutta niitä ajatellen ei pysty tekemään mitään ihmeellistä; hyvä kun pystyisimme suorittamaan edes tähän asti opeteltua jollain tavalla, Hartonen huokaili.

Nähdyn jälkeen valmennuksella riittää mietittävää. Tosin heittopeli oli niin huonoa, että romahdus saattaa puhdistaa ilmaa itsekseenkin. Vain joka neljäs pelitilanneheitto upposi, ja puolustuksessa tehtiin hölmöjä virheitä vielä siinäkin vaiheessa, kun oma pelaaja oli jo karannut.

— Tauon jälkeen tuli lukuisia turhia menetyksiä. Peli oli jotenkin halutonta, tositoimiin palannut Roosa Frimodig tiivisti onnistuneesti.

Vain hetkittäisiä plussia

Kouvottarien riveistä löytyi vain hetkittäisiä plussia. Maria Koskinen yritti taas kerran loppuun asti ja Claire Lamunu laittoi hyvät passit sisään. Mutta kun peliä ratkaistiin, asiaa korin alle ei oikein ollut.

Vieraiden rosteri näytti alussa kapealta, mutta oli lopulta käyttökelpoisempi. Palaaljista Elena Reshetko toi puolustuspäähän kokemusta ja Karoliina Rytkönen jalkoja.

— Kaksi peliä meni vähän heikommin, mutta hyvä että nyt pysyin perässä. Päästiin peliin mukaan, kun saatiin oikeat pelaajat oikeille paikoille, Rytkönen näki.

Curtycy Knoxilla oli takana 30 tuntia matkustamista, joten Catzin Mika Haakana ei häneltä vielä mitään odottanutkaan.

— Mutta kun alussa 5—6 kuukautta yhdessä olleet pelaajatkaan eivät muistaneet paikkojaan, se näytti huolestuttavalta. Tauon jälkeen alettiin tehdä asioita huolellisemmin muuttamatta mitään olennaisesti, Knoxilta hyviä syöttöjä jatkossa odottava Haakana sanaili.