NST:n naisille täydet pisteet, runkosarjan toiseksi viimeinen ottelu toi vihdoin vapauttavan voiton

NST ei ollut pulassa missään vaiheessa ottelua vaan marssi määrätietoisesti kohti helpottavaa voittoa. Kotijoukkueen kirkkain tähti oli nuori maalivahti Emma Mannila.

mIKA sTRANDÉN

Juuli Hakkarainen oli NST:n tehokkain pelaaja naisten salibandyliigan jumbokamppailussa, vaikka epäonnistui rankkarissa ja osui lopussa tolppaan. Arkistokuva.

NST Lappeenranta nappasi vihdoin täyden pistepotin naisten salibandyliigassa.

Sarjan hännillä oleva NST voitti sipoolaisen Ådalens IF:n selvästi 5—1 (1—1, 2—0, 2—0). NST ei ollut pulassa missään vaiheessa ottelua vaan marssi määrätietoisesti kohti helpottavaa voittoa.

— Tämä on ollut taas vuodenvaihteesta asti ihan hauska projekti, kun unohdettiin tuloksesta pelaaminen ja alettiin keskittyä playoff-karsintoihin, mietti NST:n päävalmentaja Joonas Haapala.

— Totta kai joukkueen puolesta olen iloinen, että saimme voiton ja sitä kautta toivottavasti pikkuisen lisää itseluottamusta, hän sanoi.

Tämä on ollut taas vuodenvaihteesta asti ihan hauska projekti, kun unohdettiin tuloksesta pelaaminen. — Joonas Haapala

Kotijoukkueen kirkkain tähti oli nuori maalivahti Emma Mannila. Hämeenlinnan Steelersin A-junioreista loppukaudeksi lainattu lupaus torjui 24 kertaa. Ainut takaisku tuli NST-puolustajan menetettyä pallon alimpana kenttäpelaajana.

— Emma otti tosi isoja koppeja ja oli todella varma. Kyseessä on kuitenkin 2002 syntynyt pelaaja, Haapala kehui.

NST:n tehoketju oli Juuli Hakkaraisen (2+1), Liisa Laapion (1+1) ja Sofia Sinkon (1+1) kolmikko. Lopussa NST:llä oli mahdollisuudet kohentaa maalieroaan, mutta Hakkarainen epäonnistui rankkarissa ja osui vain tolppaan vieraiden hakiessa kavennusta ilman maalivahtia.

Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina. NST tarvitsee jumbosijalta nousemiseksi vähintään pisteen Erä-Viikingeiltä tai sarjakärki PSS:n murskavoiton tasapisteissä NST:n kanssa olevasta ÅIF:stä. Tällä hetkellä NST:n maaliero on yhdeksän maalia ÅIF:ää huonompi.