Edwin Salazar saapuu PEPOn kärjeksi PS Kemistä ja kasvattaa joukkueen kokoa entisestään

Minna Mänttäri

PEPOn valmentaja Mika Heino saa kaksi maalivahti testiin tammikuussa. Haussa on myös lisää vahvistusta hyökkäykseen.
PEPOn valmentaja Mika Heino saa kaksi maalivahti testiin tammikuussa. Haussa on myös lisää vahvistusta hyökkäykseen.

PEPO on hankkinut hyökkäykseensä viime kaudella PS Kemiä liigassa edustaneen kolumbialaisen Edwin Salazarin, 26. 187-senttinen kärkipelaaja pelasi 14 liigaottelussa ja onnistui kerran maalinteossa.
— Edwin on nopea, taitava ja aktiivinen joukkueen eteen töitä tekevä hyökkääjä. Viime kaudella Kemissä hänelle jäi melko pieni rooli täytettäväksi, mutta keskusteltuani muutaman liigavalmentajan kanssa uskon, että kakkosessa hieman eri tyylisessä joukkueessa ja sarjassa hän tulee menestymään erinomaisesti, PEPOn valmentaja Mika Heino sanoo.
Salazar oli kotimaassaan joukkueensa Orsomarso SC:n kapteeni ja on sopeutunut hyvin myös Suomeen. Orsomarso pelaa maan toiseksi korkeimmalla tasolla.

Viime vuonna olimme jo tosi tehokkaita erikoistilanteissa.Kymmenen maalin rajan PEPOssa täytti kärjistä viime kaudella Hermes Palomino (13) ja sitä edellisellä Jakeem Johnson (14). Lisää hyökkäyspelaajia ja tukea keskikentälle joukkueella on edelleen haussa.
Avainpelaajista Jens Harju ja Petteri Rönkkö ovat sopimuskeskustelujen kohteena, mutta Fugo Segawa on siirtymässä Veikkausliigaan.
Tärkeä haku kohdistuu maalivahtiin. Kaksi ulkomaalaista torjujaa on tulossa näytille tammikuussa. Toinen Ranskasta ja toinen Afrikan puolelta. Ranskalaismaalivahti on haistellut Ranskan pääsarjan tasoa parissa ottelussa, mutta pitkän loukkaantumisen jälkeen joutuu hakemaan uutta nousua.

Isojen miesten klaani

Puolustaja Markus Kyläheiko jatkaa myös PEPOn riveissä.
— Markuksella oli viime kaudella takanaan loistava harjoituskausi, joka päättyi vakavaan loukkaantumiseen. Kuntoutusjakso sujui erinomaisesti ja vamma on muisto vain. Isokokoinen ja nopea pelaaja, jonka paluu on iloinen asia koko joukkueelle. Viime kausi olisi ollut Markukselle varmasti läpilyöntikausi, jota nyt viimein odotellaan.
PEPOlla on koossa 11 pelaajasopimusta. Kultsusta tuleva 188-senttinen Jonathan Dunyin, 195-senttinen toppari Alieu Ceesay ja nyt pitkä kärki Salazar muuttavat Lappeenrantalaisten pelaajaprofiilia reippaasti. Heinon mukaan ykköstavoite koko ei pelaajahankinnoissa ollut.
— Viime vuonna olimme jo tosi tehokkaita erikoistilanteissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset