Kaikki Lappeenrannan kunnossapitoa vaativat liikuntapaikat on suljettu

Minna Mänttäri

Lappeenranta lopettaa ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidon. Tekojäiden ylläpito päättyi jo viikko sitten.
Lappeenranta lopettaa ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidon. Tekojäiden ylläpito päättyi jo viikko sitten.

Lappeenrannan kaupungin sisäliikuntatilat on suljettu ja kaikkien ulkoliikuntapaikkojen kunnossapito lopetettu koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi 13. huhtikuuta asti. Huhtiniemen hiihtoladun kunnossapitoa ei myöskään jatketa.

Liikuntatoimen ohjauspalveluiden liikuntaryhmät on peruttu 30.4. asti. Suljettu on myös koko liikuntatoimen hallintopuoli.

Yhteyshenkilönä kaikissa liikuntatoimea koskevissa asioissa toimii poikkeustilassa liikuntatoimenjohtaja Pasi Koistinen.

Koistisen mukaan ulkoliikuntapaikkoja saa yhä käyttää, kunhan käyttäjät noudattavat koronaviruksen vuoksi annettuja ohjeita ja määräyksiä, esimerkiksi vähintään metrin turvaväliä.

– Olemme ohjeistaneet myös seuroja, että minkäänlaisia järjestettyjä vuoroja tai muuta pienissäkään määrin kokoontumista edellyttävää toimintaa ei tule järjestää tai sellaiseen kannustaa.

– Tarkkailemme koko ajan tilannetta ja annettuja määräyksiä. Tarvittaessa olemme valmiita reagoimaan ja sulkemaan myös ulkoliikuntapaikkoja. Toistaiseksi kuitenkin suosittelen kaupunkilaisia hakeutumaan vähemmän käytettyihin liikuntapaikkoihin, välttämään ruuhkia sekä erityisesti muistamaan liikkuessakin annetut määräykset ja ohjeet, Koistinen sanoo.