SaiPa miettii vielä toimenpiteitään, neljässä liigaseurassa yt-neuvottelut – "Mitään vaihtoehtoja ei ole poissuljettu"

Maanantain pelaajajulkistus siirtynee päivällä parilla. Ville Kohon juhlaottelun lippujen ja kausikorttien myynti on näyttänyt, että myös seuraa tukevat ihmiset ovat heränneet.

AOP/Miikka Jääskeläinen

SaiPa ilahdutti kannattajiaan kaatamalla Tapparan Hakametsässä, mutta loppuun saakka liigakautta ei pystytty pelaamaan. Tulevaisuutta ei nyt osaa ennustaa kukaan.
SaiPa ilahdutti kannattajiaan kaatamalla Tapparan Hakametsässä, mutta loppuun saakka liigakautta ei pystytty pelaamaan. Tulevaisuutta ei nyt osaa ennustaa kukaan.

SaiPa miettii yhä vaihtoehtoja selvitä koronaviruksen seuralle ja sen kumppaneille aiheuttamasta äkkijarrutuksesta. Liiga-SaiPan toimitusjohtajan Jussi Markkasen mukaan kaikkia vaihtoehtoja pohditaan ensi viikolla jälleen sekä kiekkoyhtiön hallituksessa että Liigassa.

– Mitään vaihtoehtoja ei ole poissuljettu.

Ongelma on SaiPassakin se, miten yritysmaailma reagoi, kun kukaan ei tiedä, milloin epidemia on selätetty ja milloin ja millä panoksella yritykset voivat yhteistyöhön sitoutua. Pahimmassa skenaariossa koko tulevan liigakauden alku siirtyy.

Tukijoita ilmaantuu

SaiPa aloitti kausikorttien myynnin viime viikolla eli normaalikausia aikaisemmin. Ville Kohon peruuntuneen juhlaottelun tilalle tulevan elokuun juhlaottelun liput ovat myös myynnissä. Markkasen mukaan myynti on lähtenyt liikkeelle lupaavasti.

– On ilo huomata, että meillä on tosi paljon ihmisiä, jotka haluavat seuraa tukea jollain lailla. Edistää sitä, että tullaan ehjänä ulos vaikeuksista.

Tällä hetkellä kaikki on jäissä. Niin se taitaa olla kaikilla muillakin. — Jussi Markkanen

SaiPan Ison-Kristiinan fanimyymälä sulkeutuu, mutta Kisapuiston lounasruokailu jatkuu samoin kuin Sputnik Fysion toiminta. Toimiston työntekijät ovat koronaviruksen vuoksi etätöissä ja pelaajat kauden jälkeen sopimuksensa mukaisella neljän viikon lomallaan.

Liiketoiminta sukeltaa

Liigaseuroista JYP, Lukko ja Pelicans ovat jo ilmoittaneet aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat niiden vakituista henkilöstä. Etelä-Suomen Sanomien mukaan myös HPK on aloittanut muuta henkilöstöä kuin pelaajia ja valmentajia koskevat yt-neuvottelut.

Kiekkoyhtiöiden neuvottelut koskettavat liiketoimintaa, ravintoloita ja erilaisia tapahtumia sekä toimiston hallinto- ja myyntihenkilöstöä.

Mitä tehdään pelaajien kanssa?

Hallituksen ja työntekijä- ja työnantajajärjestöjen väliaikaisen sopimuksen mukaan myös määräaikaisilla sopimuksille työskenteleviä voi nyt lomauttaa, eli se voisi koskea myös pelaajia, mutta sellaisista neuvotteluista kiekkoseurat eivät ole vielä viestineet.

Eri seurojen taloudellinen tilanne on myös hyvin erilainen. Joillain on puskuria pahan päivän varalle, jotkut ovat jo valmiiksi taloudellisessa ahdingossa.

Uudet sopimukset

SaiPa julkistaa alkavalla viikolla uusimmat pelaajasopimuksensa, joita on alustavan tiedon mukaan puolenkymmentä. Alunperin tiedotteen piti lähteä maanantaina, mutta Markkasen mukaan julkistus saattaa siirtyä päivällä parilla. Sopimuksista se ei hänen mukaansa ole enää kiinni, vaan ennemminkin vallitsevasta tilanteesta.

Sen jälkeen uusia pelaajasopimuksia tehdään vasta, kun tulevaisuus selkiytyy.

– Tällä hetkellä kaikki on jäissä. Niin se taitaa olla kaikilla muillakin, Markkanen kuvaa.