Jalkapallon Kakkosen sarjaohjelma julkaistiin: Kultsu aloittaa kotikentällä, PEPO pelaa vieraissa, paikalliskahinoita luvassa vasta loppukesästä

PEPO ja Kultsu kohtaavat kolmesti kauden aikana. Kolmannessa ottelussa joukkueet ovat sopineet yhteisisännyydestä Kimpisessä.

Mika Strandén

PEPOn ja Kultsun seuraavia kohtaamisia Kakkosessa on odotettu Etelä-Karjalassa viime syksystä asti. Arkistokuva.
PEPOn ja Kultsun seuraavia kohtaamisia Kakkosessa on odotettu Etelä-Karjalassa viime syksystä asti. Arkistokuva.

Jalkapallon Kakkosen sarjaohjelma julkaistiin viimein tiistaina. Koronaviruksen takia viivästyneellä kaudella pelataan typistetty 17 ottelun sarja.

Kausi alkaa lauantaina 13. kesäkuuta, mutta ensimmäiset odotetuista Lappeenrannan paikalliskahinoista pelataan vasta elokuussa.

PEPO Lappeenranta ja Joutsenon Kultsu FC kohtaavat kolmesti paikallislohkoihin jaetussa sarjassa.

Ensimmäinen paikallispeli pelataan Kimpisessä 7. elokuuta, toinen Joutsenossa 28. elokuuta ja kolmas 1. lokakuuta Kimpisessä.

Kolmannessa ottelussa joukkueet ovat sopineet yhteisisännyydestä. Ottelun tulot ja menot laitetaan puoliksi. Sarjaohjelmassa Kultsu on merkitty kotijoukkueeksi.

JäPS saapuu ensimmäisenä Joutsenoon

Kakkoseen palannut Kultsu aloittaa kauden kotiottelulla Järvenpään Palloseuraa vastaan 13. kesäkuuta. PEPO pelaa kaksi ensimmäistä peliään vieraissa, ja lilapaitojen kotiavaus on 2. heinäkuuta, jolloin Mikkelin Pallo-Kissat saapuu Lappeenrantaan.

Kultsu FC:n puheenjohtaja Janne Borgström kuvailee sarjaohjelmaa "suhteellisen ok:ksi vallitsevassa tilanteessa".

– Suurempaa valittamista ei ole. Tietenkin pelien venyminen lokakuun lopulle asettaa meille omat haasteensa, koska Joutsenon keskuskentällä ei esimerkiksi ole valoja. Onneksi pelaamme suurimman osan kotiotteluistamme jo kesäkuukausina. Lokakuussa meillä on vain kaksi kotiottelua, joista ensimmäinen pelataan siis Kimpisessä, Borgström kertoo.

Suurempaa valittamista ei ole — Janne Borgström

PEPOlla kymmenen peliä Kimpisessä

PEPOn puheenjohtaja Kari Suninen on sarjaohjelmaan myös tyytyväinen. Lilapaidat pelaavat peräti kymmenen ottelua Kimpisessä ja vain seitsemän vieraskentillä.

– Toinen hyvä puoli on se, että jos yleisöä saa alkaa ottaa vähän lisää, meidän ensimmäinen kotiottelu on vasta heinäkuussa.

Seuroissa toivotaan koronarajoitusten lievenemistä loppukesästä, jotta ottelutapahtumissa voisi olla paikalla enemmän kuin 500 henkilöä kerrallaan.

Tavallisesti Kakkonen on päättynyt lokakuun alussa, mutta alkavalla kaudella viimeinen pelipäivä on vasta 31. lokakuuta. Ottelusiirtojen ja -peruutusten varalle Palloliitto on jättänyt tyhjäksi neljä varaviikonloppua, joille lokakuussa pelattavia pelejä voi olla mahdollista aikaistaa, jos viikonloput ovat siinä vaiheessa vielä vapaana.

– Palloliitto on pyrkinyt olemaan mahdollisimman joustava, jotta sarja saadaan pelattua läpi, Suninen kiittelee.

Ennen sarjan alkua PEPO pelaa harjoituspelin Kimpisessä. Lilapaidat kohtaavat Imatran Palloseuran tiistaina 9. kesäkuuta. Ottelun järjestelyistä seura tiedottaa myöhemmin.

Kakkosen sarjaohjelma kokonaisuudessaan löytyy Palloliiton verkkosivuilta.

Juttua muokattu 2.6.2020 klo 16.15: Lisätty Kari Sunisen kommentit sekä tieto sarjaohjelmaan jätetyistä varaviikonlopuista.