”Hyvä fiilis oli palata tänne” — Catz yllätti sarjakakkosen Kouvottaret uudenkarheassa urheilutalossa

Alkukauden vaikeuksien jälkeen Catzin nousu sarjan häntäpäästä on ollut vakuuttava. Päävalmentaja Mika Haakana myönsi, että Kouvottarien tähtipelaajan Claire Lamunun poissaolo auttoi Catzia vähän joka osa-alueella.

Kai Skyttä

Kouvottarien Jemina Airaksinen yritti estää Catzin Jordan Jonesia nostamasta palloa pussiin.
Kouvottarien Jemina Airaksinen yritti estää Catzin Jordan Jonesia nostamasta palloa pussiin.

Catz Lappeenranta paketoi itselleen mieluisan joululahjan kaatamalla sarjakakkosena majailevan Kouvottaret lukemin 77—68 (43—37).

Voiton arvoa korostaa se, että tappio oli vieraille vasta kauden toinen. Ottelu oli samalla Catzin ensimmäinen remontoidussa urheilutalossa.

— Hyvä fiilis oli palata tänne. Sammonlahdessakin meni viimeiset pelit hyvin, mutta tämä on tosi hieno paikka. Meillä on varmaan sarjan paras halli. Siinä ei ole mitään valittamista, hehkutti Catzin tyytyväinen päävalmentaja Mika Haakana.

Vaikka ottelusta tuli lopulta tiukka, niin ottelun alussa Catz ryöpytti vieraitaan hämmentävän kovalla kädellä.

Tilaa löytyi kaaren takaa, mutta erityisesti korin alta, jonne Erica Covile (23/19/5), Natalie Day (16/7) ja Roosa Kosonen (13/7) liki hölkkäilivät kunniakujaa pitkin lukuisia kertoja. Kouvottarien puolustus oli täysin sekaisin.

Viides virhe ratkaisi

Ero oli hurjimmillaan toisella neljänneksellä peräti 18 pistettä, mutta hupeni siitä lähtien pienimmillään kahteen pisteeseen.

Kouvottaret haastoi Catzin kunnon taisteluun voitosta ja oli parikin kertaa tilanteessa, jossa yksi kori ja hyvä puolustus päälle olisi voinut ottelun kääntää.

Meillä on varmaan sarjan paras halli. — Mika Haakana

Näin ei kuitenkaan käynyt ja viimeistään Camille Zimmermanin (17/9/5) viides virhe kolme minuuttia ennen loppua käytännössä ratkaisi pelin. Kouvottarilta puuttui kokoonpanosta jo valmiiksi Claire Lamunu loukkaantumisen johdosta.

– Aloitimme erittäin hyvin. Pystyimme pitämään intensiteettiä ja toteutimme asioita kurinalaisesti. Toisen jakson alussa Kouvottaret tuli aggressiivisemmin päälle ja meidän peli vähän romahti. Olimme vähän huolimattomia ja tuli liikaa menetyksiä, Haakana analysoi.

Haakana myönsi, että Lamunun puuttuminen auttoi Catzia vähän joka osa-alueella.

— Hän on yksi sarjan parhaista, ehkä sarjan paras pelaaja.

Catz nousi kolmanneksi

Catz nousi tasapisteisiin sarjan kolmosena majailevan Forssan kanssa. Alkukauden vaikeuksien jälkeen sarjan häntäpäästä nousu on ollut vakuuttava. Seuraavan kerran joukkue pelaa ensi vuoden puolella.

— Täytyy olla tosi tyytyväinen siihen, miten syksystä ja sijoilta 8—9 olemme tulleet jaetulle kolmannelle paikalle. Hyvin olemme kairanneet itsemme ok-tilanteeseen joulutauolle.

Kai Skyttä

Catzin nuori kapteeni Roosa Kosonen laittoi pallon liikkeelle.
Catzin nuori kapteeni Roosa Kosonen laittoi pallon liikkeelle.

Luetuimmat