Matti Suur-Hamari ylsi tunteikkaassa Pyhän maailmancupissa vaikeuksien jälkeen kolmannelle sijalle: ”Mikko olisi varmasti ylpeä”

Paracross-kisa oli Suur-Hamarin ensimmäinen kevään loukkaantumisen ja valmentaja Mikko Wendelinin äkillisen menehtymisen jälkeen.

Harri Tarvainen

Matti Suur-Hamari kertoo viime päivien olleen henkisesti hyvin raskaita valmentajan äkillisen menehtymisen vuoksi. Hän on ylpeä, että tiimi sai koottua itsensä kisaan.
Matti Suur-Hamari kertoo viime päivien olleen henkisesti hyvin raskaita valmentajan äkillisen menehtymisen vuoksi. Hän on ylpeä, että tiimi sai koottua itsensä kisaan.

Matti Suur-Hamari aloitti paralumilautacrossin maailmacup-kauden Pyhätunturilla sijoittumalla tiistaina kolmanneksi.

Kisa oli Suur-Hamarin ensimmäinen crossissa kevään loukkaantumisen sekä Mikko Wendelinin äkillisen menehtymisen jälkeen. Viime viikolla sairauskohtaukseen menehtynyt Wendelin toimi Suomen paralumilautailijoiden maajoukkuevalmentajana sekä Suur-Hamarin henkilökohtaisena valmentajana.

Kolmas sija oli tunteikkaassa kisassa sivuseikka, Suur-Hamari kertoo tiedotteessa. Viime päivät ovat olleet henkisesti hyvin rankkoja, sillä koko tiimillä on iso surutaakka kannettavana, Suur-Hamari sanoo.

— Olen tosi ylpeä itsestäni ja koko meidän tiimistä, että päästiin starttiportille ja kisaamaan. Sitä Mikko (Wendelin) olisi pohjimmiltaan halunnut. Sijoituksista viis, mutta tuntuu siltä, että voin olla itsestäni ja koko tiimistämme ylpeä. Mikko olisi varmasti myös.

Maailmancupin avauskisan karsinnoissa Suur-Hamari laski ulos ensimmäisessä laskussa, mutta oli toiseksi nopein toisessa laskussa.

Kaaviolaskuissa hän voitti oman ryhmänsä ja semifinaalin ja eteni näin finaaliin, jossa vastaan tuli Kiinan Sun Qi. Kiinalaisen kaaduttua pahasti hypyssä myös Suur-Hamarin kisa ajautui sivuraiteelle.

— Itse kun olin vain puoli laudan mittaa jäljessä, niin jouduin tekemään töitä, etten aja kaverin niskaan. Itse menin myös melkein verkkoihin. Kun ei enää ollut mihinkään kiire, niin jäin auttamaan kaveria hapen otossa. Kun kaikki vaikutti olevan hyvin, niin rauhassa pystyin lipumaan maaliin, Suur-Hamari kertoo tiedotteessa.

Voiton otti Suur-Hamarin tiimikaveri, australialainen Ben Tudhope.

Suur-Hamari kisaa paracrossissa sarjassa lievemmin alaraajavammautuneet. Uusi kisa on vuorossa jo tänään keskiviikkona, kun Pyhällä lasketaan toinen paracrossin maailmancupin kilpailu.

Aiemmin tällä kaudella Suur-Hamari on kilpaillut jo Landgraafissa Hollannissa pidetyssä banked slalomin maailmancupin avauksessa. Tuloksena oli neljäs ja ensimmäinen sija.