Kaartin jääkäri Niclas Westerholm torjuu kiekkoja urheilukomennuksella – SaiPan toista maalivahtia hän ei ole koskaan nähnyt

"Mielestäni meillä on kilpailukykyinen maalivahtiosasto", sanoo SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa. Westerholmin kumppanina torjuu Matej Tomek.

Anu Kiljunen

Niclas Westerholm on suorittanut varusmiespalvelustaan Santahaminassa. Poikkeuskesästä huolimatta jääharjoitukset ovat pyörineet urheilukoulussa hyvin.
Niclas Westerholm on suorittanut varusmiespalvelustaan Santahaminassa. Poikkeuskesästä huolimatta jääharjoitukset ovat pyörineet urheilukoulussa hyvin.

Maalivahti Niclas Westerholm, 22, nähdään SaiPan maalilla tulevallakin kaudella. SaiPan ja Westerholmin sopimukseen kirjattu optiovuosi astui voimaan, kun Westerholmin tulokassopimus NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa taannoin purkautui.

– Optiovuosi lähti käyntiin, kun asiat Pohjois-Amerikassa laitettiin maaliin. Urani kannalta SaiPa oli tässä vaiheessa paras vaihtoehto. Innoissani odotan tulevaa vuotta, saan taas yhden kauden lisää kokemusta, Westerholm kertoo Etelä-Saimaalle.

Karhu-Kissojen kasvatti saapui SaiPan A-nuoriin vuonna 2016. Westerholm pelasi ensimmäiset liigaottelunsa kaudella 2017–18. Kaikkiaan hän on pelannut 59 liigaottelua torjuntaprosentilla 89,9 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,8 ottelua kohden. Westerholm on pelannut myös yhden kauden lukiosarjaa Yhdysvalloissa.

Westerholm solmi keväällä 2018 kolmen kauden tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Sopimusta olisi ollut vielä yksi kausi jäljellä, mutta sen päättäminen vuoden etuajassa ei tuntunut suurelta pettymykseltä.

– Ikävä käänne se tietysti oli, mutta vallitseva tilanne (koronapandemia) on vaikuttanut aika moneen juttuun. Minuun se vaikutti tällä tavalla, mutta en ota sitä sen suurempana takaiskuna. Nyt vain hyvä kausi alle täällä.

Westerholm kuvailee sopimuksen purkamisen olleen molemminpuolinen ratkaisu. NHL-tasolle ei olisi ollut vielä asiaa ja tietoa ei ole, milloin pelit Pohjois-Amerikan alemmilla sarjatasoilla jatkuvat.

– Tiedostimme tilanteen, että siellä voi mennä aika kauan ennen kuin pelataan. Kyseltiin minun mielipidettäni ja saatiin homma toimimaan näin. On joku paikka, jossa pääsen pelaamaan. Ei tarvitse odotella pahimmassa tapauksessa tammikuuhun tai siitäkin eteenpäin, kunnes kausi alkaa. Tässä vaiheessa uraa näen paremmat kehitysmahdollisuudet täällä. Tällä hetkellä tilanne siellä ei näytä yhtä hyvältä kuin Suomessa.

Urheilukomennuksella Lappeenrannassa

Puolustusvoimien urheilukoulussa palvelustaan suorittava Kaartin jääkäri Westerholm on Lappeenrannassa urheilukomennuksella.

– Täällä on mahdollisuus harjoitella seuran kanssa ja valmistautua kauteen ihan normaalisti. Samalla olen saanut olla kotona. Lappeenrantaa voi kutsua jo kodiksi, niin monta vuotta täällä on tullut oltua.

Mielestäni meillä on kilpailukykyinen maalivahtiosasto. — Antti Tuomenoksa

Virallinen kotiutumispäivä on 23. syyskuuta. Liigan on määrä alkaa lokakuun alussa.

– Kesä meni Santahaminassa tiedustelukomppaniassa. Siellä olen hoitanut maanpuolustusvelvoitetta ja ohessa olen päässyt hyvin treenaamaan. Meillä on ollut kolme leiriä, joilla olemme päässeet käymään jäällä. Puitteet jääharjoittelulle olivat oikein hyvät, vaikka olikin poikkeuskesä, ja Santahaminassa on ollut punttimahdollisuudet.

Tämän viikon jääharjoitukset ovat olleet pelaajille vielä vapaaehtoiset. Harjoitukset SaiPa aloittaa ensi maanantaina testeillä.

Tuomenoksa tyytyväinen Westerholmiin jatkoon

SaiPan urheilujohtaja Antti Tuomenoksa on tyytyväinen, että Westerholm jatkaa keltamustissa.

– Mielestäni meillä on kilpailukykyinen maalivahtiosasto. Nicke otti viime kaudella isoja harppauksia. Alkukaudella oli vaikeampaa, mutta vuoden vaihteen jälkeen hän pelasi hyvällä tasolla, Tuomenoksa kertoo SaiPan tiedotteessa.

Westerholmin sopimuksen myötä SaiPan maalivahtiosasto ja hyökkäyskokoonpano ovat valmiina harjoitusotteluihin. Puolustukseen etsitään vielä vahvistusta.

Westerholmin viime kauden aisapari Karolus Kaarlehto siirtyy tanskalaisseura Esbjerg Energyn riveihin. Uudeksi maalivahdiksi SaiPa on kiinnittänyt slovakialaisen Matej Tomekin, joka on Westerholmin kanssa samaa ikäluokkaa.

– En ole törmännyt kaveriin missään, joten sen kummemmin en hänestä tiedä. Ulkomaalaiset taitavat tulla lauantaina tänne. Odotan, että pääsemme tutustumaan ensi viikolla ja tekemään töitä yhdessä, Westerholm toteaa Tomekista.

SaiPan tekemä oma Niclas Westerholmin haastattelu on katsottavissa seuran Youtube-kanavalta.

Juttua muokattu 31.7.2020 klo 13.11: SaiPan tiedotteen pohjalta tehtyä ensimmäistä juttua täydennetty kauttaaltaan Niclas Westerholmin Etelä-Saimaalle antamilla kommenteilla.