Niki Tuuli pääsi palkintokorokkeelle jääradan SM-sarjan avauskisassa — "Viiteen vuoteen en ole kiertänyt jääratakisoissa ja muutenkin tosi vähän on tullut ajettua, kerran tai kaksi talvessa"

Tuuli uskoo, että mahdollisuuksia kilpailla jääradalla avautuu nyt enemmän, kun hän siirtyi Ajo Motorsportin riveihin. Imatralainen ajaa suomalaistiimissä uutta sähkömoottoripyörien MotoE-sarjaa.

Niki Tuuli ajoi loskassa ja viimassa hyviä sijoituksia Seinäjoella.

Moto2-luokassa viime kaudella kilpaillut Niki Tuuli nousi palkintokorokkeelle moottoripyörien jääradan SM-kauden avauskisassa Seinäjoella.

Kahdessa luokassa ajanut imatralainen sijoittui 125-kuutioisten kaksitahtiluokassa toiseksi loskaisessa kelissä ajetussa kilpailussa.

Muut palkintosijat menivät Konneveden kaksikolle Ville Jauhiaiselle ja Erkki Silvastille.

Tosi siistiä oli ajaa. Se jäi vähän kaivertamaan, että jäin niin niukasti palkintosijasta 250-kuutioissa. — Niki Tuuli

A250-luokassa Tuuli yllätti haastamalla pienellä harjoitusmäärällä luokan kärkeä. Hän putosi hiuksenhienosti palkintokorokkeelta ja sijoittui neljänneksi, vaikka jäi alussa huonon lähdön takia kymmenennen sijan paikkeille.

Äänekosken Moottorikerhon Vertti Takala aloitti tittelinsä puolustamisen menestyksekkäästi voittamalla A250-luokan.

— Nyt on ensimmäiset jääratakisat ajettu ja tarkoitus olisi ajaa koko SM-sarja. Viiteen vuoteen en ole kiertänyt jääratakisoissa ja muutenkin tosi vähän on tullut ajettua, kerran tai kaksi talvessa, Tuuli kertoi.

Tuuli arvelee, että mahdollisuuksia kilpailla jääradalla tulee nyt enemmän, kun hän siirtyi Ajo Motorsportin riveihin. Tuuli ajaa suomalaistiimissä uutta sähkömoottoripyörien MotoE-sarjaa.

— Olin käynyt treenaamassa jäärataa vain pari kolme kertaa ja lähdin kisoihin ilman suurempia tavoitteita, vaikka tietysti halusin taistella mahdollisimman hyvistä sijoituksista. Suomessa on kyllä tosi kova taso jääradalla. Siellä on tosi lahjakkaita kuskeja ja vanhoja konkareita.

250-kuutioisten aika-ajoissa Tuuli oli kuudes ja 125-kuutioisissa neljä, mutta ero kärkeen ei venynyt suureksi.

— Tosi siistiä oli ajaa. Se jäi vähän kaivertamaan, että jäin niin niukasti palkintosijasta 250-kuutioissa.