Veiterä vatkasi Botnian vedyksi ja atomeiksi pudotuspelien avauksessa, Topi Peuhkurin kurkistelu nauratti katsojia

Marleena Liikkanen

Helsinkiläiset eivät pysyneet perässä, kun Veiterän Tomi Hauska laittoi luistinta liikkeelle keskiviikkona Kisapuiston tekojääradalla.
Helsinkiläiset eivät pysyneet perässä, kun Veiterän Tomi Hauska laittoi luistinta liikkeelle keskiviikkona Kisapuiston tekojääradalla.

Veiterä aloitti jääpallon Bandyliigan puolivälieräsarjan Helsingin Botniaa vastaan tylyllä maalijuhlalla. Kisapuistoon saapuneet katsojat saivat taputtaa läpi illan, kun Veiterän voittolukemiksi kirjattiin 12—2 (4—1).

Veiterän johtaja oli kapteeni Janne Hauska, joka pamautti pallon neljästi Botnian maaliin.

Jo ottelun avausjakso oli Veiterän myllytystä, josta Botnia selvisi taidolla ja tuurilla vain neljällä takaiskumaalilla.

Ottelua edeltänyt lumisade päättyi pian pelin alkamisen jälkeen, mutta jään lumikuorrutus sai Veiterän hyökkäämään monipuolisesti ja siten myös pitkillä palloilla.

Janne Hauska teki kaksi maalia 15 minuutissa ja sai kolme minuuttia myöhemmin tilaisuuden täydentää hattutemppunsa, mutta Botnian maalivahti Joonas Kankkunen torjui rangaistuslaukauksen alakulmasta.

Ensimmäisen puoliskon näyttävin maali syntyi 28. peliminuutilla, kun Antti-Juuso Ropon oivaltava pystysyöttö saatteli Ere Verhelän läpiajoon, josta tämä viimeisteli varmasti.

Botnian hyökkäyspeli perustui pitkiin palloihin. Juuri ennen taukoa ne toivat myös tulosta, kun moukarikaari yhytti Tero Määttälän, joka syötti Iiro Karppisen tekemään Botnian 4—1-kavennuksen.

Toisella jaksolla Veiterä pyrki nostamaan tempoa entisestään, kun jää oli kaavittu tauolla lumesta paljaaksi.

Janne Hauskan illan kolmas maali syntyi 50. minuutilla, kun hän murtautui Botnian puolustuksen läpi vasemmalta ja tykitti pallon lähietäisyydeltä perille.

Heti perään Valtteri Hauska viimeisteli Tomi Hauskan antamasta kulmasta lukemiksi 6—1.

Katsojia eniten naurattanut tapaus nähtiin tunnin kohdalla, kun Veiterän Topi Peuhkuri hiipi muina maalivahteina mukaan Botnian kulmalyönnin juonimispiiriin.

Peuhkurin maustamasta kulmalyönnistä ei tullut maalia, mutta kaksi minuuttia myöhemmin Botnian Tomi Lappi päätti laadukkaan hyökkäyksen 6—2-kavennukseen.

Sen lähemmäs Veiterää Botnia ei päässyt, sillä loppuillan maalinteosta vastasi enää kotijoukkue.

Vieraiden ilta synkkeni entisestään 82. minuutilla, kun Mikko Tammilehto sai punaisen kortin torpattuaan Aleksei Vorobevin. Tomi Hauska kuittasi seuranneesta rangaistuslyönnistä Veiterän yhdeksännen maalin.

Botnian tähti oli maalivahti Kankkunen, jolle kertyi rutkasti torjuntoja. Kankkusen illan hienoin hetki oli kolmoistorjunta Tomi Hauskan läpiajoon 74. peliminuutilla.

Välieräpaikka on Veiterälle katkolla Helsingissä perjantaina. Jos Botnia voittaa, puolivälieräsarjan ratkaisuottelu pelataan Lappeenrannan Kisapuistossa sunnuntaina.