Pesä Ysit putosi Kirittärien kyydistä Vanhalla kentällä, kauden jatkuminen edellyttää lappeenrantalaisilta nyt voittoja

Minna Mänttäri

Pesä Ysien kapteeni Marianne Roiha antoi pallolle kyytiä Kirittärien lukkarin Mari Mantsisen syötöstä.
Pesä Ysien kapteeni Marianne Roiha antoi pallolle kyytiä Kirittärien lukkarin Mari Mantsisen syötöstä.

Pesä Ysit ei yltänyt Jyväskylän Kirittärien tasolle naisten superpesiksen toisessa puolivälieräottelussa. Runkosarjan voittanut Kirittäret haki Lappeenrannasta toisen kiinnityksen jatkopaikkaan jaksolukemin 2—0 (5—0, 8—2).

Kirittäret tekivät kovan luokan sisä- ja ulkopelisuorituksia läpi ottelun, minkä lisäksi myös joukkueen perustaso oli reippaasti Ysejä parempi. Ysit sortui paineen alla moniin pieniin ja suurempiin virheisiin, jotka jyväskyläläiset hyödynsivät armotta.

Kirittärien kärkilyöntiprosentti oli kova 70, Ysien 41.

Kotijoukkueen parhaimmat hetket osuivat toisen jakson alkupuolelle. Ysit näytti tulevan tauolta kentälle sisuuntuneena, kun lukkari Noora Patrikainen avasi vuoroparin polttamalla Kirittärien kärjen Ella Korpelan väärän syötön avulla kakkoselta.

Kirittäret ei kuitenkaan tästä hämääntynyt, vaan latoi itsensä pian 3—0-johtoon, joista ensimmäinen ja kolmas juoksu tulivat ysittärien räpylöiden alta.

Ysit näytti nousevan peliin mukaan toisen vuoroparin lopettavalla sisävuorollaan kahden palon tilanteessa.

Ensin Kirittärien kakkoskoppari Korpela päästi Essi Pehrmanin lyönnin takarajalta läpi ja Noora Patrikainen ehti kakkoselta kotiin.

Heti perään Emmi Simonen kotiutti Pehrmanin niin ikään kakkoselta, kun hän latasi hirmuisen tykkilyönnin kolmosjatkeelta maisemaan.

Kun Kirittäret pääsi jälleen sisälle, se käytännössä ratkaisi ottelun voiton karkaamalla viiden juoksun johtoon.

Neljännessä vuoroparissa nähtiin myös keltainen kortti, kun Kirittärien Virpi Hukka oli takapalostaan ykköselle eri mieltä päätuomarin kanssa ja sortui ylenmääräiseen protestointiin.

Ottelun päätöspalo oli ottelun kuvan mukainen, kun Kirittärien Venla Karttunen haki Inka Pietilän kovan välilyönnin kakkossaumasta kopiksi liki 20 metrin sivuttaisjuoksullaan ja poltti Emmi Simosen kakkoselle.

Ysien parhaana palkittiin sieppari Jannika Lillunen ja kakkospalkinnon sai kakkosvahti Marianne Roiha.

Kolmas puolivälieräottelu pelataan Jyväskylässä lauantaina. Kirittäret on voiton päässä välieristä, jonne pääsy edellyttää Yseiltä nyt kolmea voittoa peräkkäin.