Simo Lipsanen uhkui nousukuntoa ja loikki Superliigassa kakkoseksi — Edustuspaikka Eurooppa-USA-ottelussa oli hyppysissä kolmannelle kierrokselle

Minna Mänttäri

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen on kärsinyt kesällä nilkkavaivasta. Viikko sitten Suomen ennätysmies sai hyviä uutisia, kun jalka kesti hypätä täydet kuusi kierrosta Kalevan kisoissa Kimpisellä. Palkinnoksi tuli tuolloin Suomen mestaruus.
Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen on kärsinyt kesällä nilkkavaivasta. Viikko sitten Suomen ennätysmies sai hyviä uutisia, kun jalka kesti hypätä täydet kuusi kierrosta Kalevan kisoissa Kimpisellä. Palkinnoksi tuli tuolloin Suomen mestaruus.

Simo Lipsanen vastasi toistaiseksi kovimmasta suomalaissuorituksesta yleisurheilun Euroopan joukkuemestaruuskilpailun Superliigassa Puolassa. Lappeenrannan Urheilu-Miesten kolmiloikkamestari liiteli kisassaan toiseksi kauden kotimaisella kärkituloksella 16,76.

— Se oli kesän parasta tekemistä. Tunsin jo ennen kisaa, että nyt on hyvä vire, Lipsanen totesi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

Tulos syntyi kilpailun ensimmäisellä kierroksella. Lipsasen juoksu kulki hivenen liiankin hyvin, sillä kolme muuta yritystä painuivat yliastutuiksi.

Viimeisellä kierroksella Lipsanen laskeutui maahan 17 metrin viivan tienoilla, mutta hyppy oli kymmenisen senttiä yliastuttu.

— Kun sain ensimmäisellä kierroksella hyvän tuloksen, läksin sitten jatkokierroksilla hakemaan tulosta riskillä ja hypyt painuivat yliastutuiksi. Tuntuu, että hyppääminen on nyt menossa hyvään suuntaan. Nilkoissa ei ollut mitään tuntoja, mikä sekin on hyvä asia.

Lipsanen oli kiinni Superliigan lajivoitossa kolmannelle kierrokselle, jolla Britannian Ben Williams jysäytti huipputuloksen 17,14. Williamsin, 27, suoritus oli poikkeuksellisen kova, sillä hänen ennätyksensä ennen sunnuntaita oli 16,74 neljän vuoden takaa.

Hyppypaikka oli Lipsaselle tuttu, sillä kaksi vuotta sitten samalla Puolan Bydgoszczin kentällä hän loikki nykyisen Suomen ennätyksen ja voitti 22-vuotiaiden EM-hopeaa.

Lipsanen oli lähellä nousta harvinaiseen kerhoon. Suomalaisista Superliigan lajivoittajiksi 2000-luvulla ovat nousseet vain moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen (2002) ja keihäänheittäjä Tero Pitkämäki (2006).

Superliigan lajivoittajille tarjotaan paikkaa Euroopan edustajiksi otteluun Yhdysvaltoja vastaan. Ottelu järjestetään Valko-Venäjän Minskissä 9.—10. syyskuuta.

Juttua muokattu klo 19.03: Lisätty Lipsasen kommentteja.

Luetuimmat

Kommentoidut