SaiPa siirtää runkosarjan viimeisen kotiottelunsa Veiterän mahdollisen loppuottelun vuoksi, jääkiekkoliigan kilpailutoimenjohtaja pitää ratkaisua perusteltuna Kisapuiston parkkitila- ja turvallisuussyistä

Kai Skyttä

Veiterä on kapteeninsa Janne Hauskan johdolla ollut tällä kaudella voittamaton jääpallon miesten Bandyliigassa.
Veiterä on kapteeninsa Janne Hauskan johdolla ollut tällä kaudella voittamaton jääpallon miesten Bandyliigassa.

Lappeenrannan Veiterän ylivertainen suoritustaso miesten jääpalloliigassa johtaa SaiPan jääkiekkoliigan runkosarjan viimeisen kotiottelun siirtoon. SaiPan oli tarkoitus kohdata Mikkelin Jukurit kotihallissaan Kisapuistossa lauantaina 10. maaliskuuta, jolloin pelataan myös jääpallon Bandyliigan loppuottelu.

Jääkiekkoliiga ja Jukurit ovat suostuneet SaiPan esitykseen pelata Jukurit-kotiottelu jo perjantaina 9. maaliskuuta.

Bandyliigan loppuottelu pelataan Lappeenrannassa, jos Veiterä voittaa runkosarjan ja etenee pudotuspeleissä finaaliin. Kisapuiston jääurheilukeskuksen pysäköintialueen arvioitiin käyvän liian pieneksi, jos alueella pelataan samaan aikaan SaiPan kotiottelu ja mahdollinen jääpalloliigan loppuottelu.

Toisaalta osaa katsojista voisi kiinnostaa kumpikin tapahtuma, jolloin niiden päällekkäisyys ei olisi toivottavaa.

Aloite SaiPan kotiottelun siirrosta tuli Veiterältä.

— Uskon, että tämä on SaiPallekin hyvä ratkaisu. Tämä on hienosti hoidettu SaiPan ja jääkiekkoliigan puolelta. Arvostamme tätä ratkaisua. Eihän se missään nimessä ole varmaa, että Veiterä selviää finaaliin, Veiterän hallituksen jäsen Leo Segerman toteaa.

Bandyliigan loppuottelijat ratkeavat välierissä, jolloin itse finaaliin on aikaa alle viikko. Segerman muistuttaa, että Porvoon Akilleksen viime kaudella järjestämään loppuotteluun tuli paikan päälle 4000 katsojaa.

— Viidessä päivässä on aika vaikea alkaa tehdä tällaisia liikkeitä. Siksi suunnitelmat on hyvä tehdä ajoissa. Onpahan nyt asiaa mietitty etukäteen, Segerman sanoo.

— Edelleenkään Veiterä ei ole silti vielä finaalissa.

SaiPan tiedotteessa todetaan kotiottelun siirron palvelevan sekä SaiPan että Veiterän kannattajia ja koko Etelä-Karjalan urheiluyleisöä.

— Tämä on toki vielä finaalin osalta ennakointia ja sisältää monta jos-sanaa. Kun asiaa pohdittiin toimistolla, valmennuksen ja vastustajan kanssa, päädyttiin siihen, että ottelun aikaistaminen on tässä tilanteessa paras ratkaisu. Kun vihreää valoa tuli vielä suurimmalta osalta aitioasiakkaita ja Liigalta, kannatti ratkaisu tehdä tässä vaiheessa, SaiPan viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen toteaa seuran tiedotteessa.

9.—10. maaliskuuta voi olla eteläkarjalaisittain mielenkiintoinen, jos Veiterä pelaa loppuottelun kotiyleisönsä edessä ja jos SaiPan runkosarjasijoitus ratkeaa kotiottelussa Jukureita vastaan.

SaiPa ja Veiterä ovat jo miettineet yhteisen urheilun superviikonlopun rakentamista.

— Alustavia keskusteluja on ollut, että yhteistyökuviota tulemme jollain tapaa tekemään. Erilaisia vaihtoehtoja on ollut alustavasti esillä, Segerman kertoo.

Tapahtumaturvallisuus yksi peruste siirtoon

Kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä kertoo, että SaiPan ja Jukurien ottelun siirto on jääkiekkoliigan näkökulmasta toimiva ratkaisu.

— Toinen vaihtoehto olisi ollut aikaistaa ottelun alkamisaikaa hyvin paljon. Katsoimme, että ottelupäivän siirto on parempi vaihtoehto, Järvelä toteaa.

Järvelä muistuttaa jääkiekkoliigan vastaavan myös tapahtumiensa turvallisuudesta.

— Olemme Kisapuistossa jääpalloliigan kanssa samoilla parkkialueilla ja huudeilla. Tiedämme viranomaisten toivomuksen siitä, että päällekkäisiä tapahtumia ei ole. Turvajärjestelyt ja parkkipaikat loppuvat helposti, jos tapahtumat ovat päällekkäin.

Yhden päätöskierroksen ottelun pelaaminen eri aikaan muiden kanssa ei sekään ole jääkiekkoliigalle Järvelän mukaan ongelmallista.

— Meillä on sarjassa pariton lukumäärä joukkueita, joten yhdellä joukkueella sarja on joka tapauksessa valmiina ennen runkosarjan viimeistä ottelupäivää.

Jääkiekkoliigalla on vastaavista tapauksista kokemuksia jo vanhastaan.

— Espoon areenalla on ollut sama ongelma, eli päällekkäisyyksiä. Lisäksi Helsingin IFK:n jääkiekko ja jalkapallo eivät pelaa kotiotteluitaan samaan aikaan. Tässä on kyseessä ihan samanlainen tilanne.

Juttua muokattu klo 12.16: Lisätty jääkiekkoliigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelän kommentit.

Luetuimmat