Pesä Yseillä yhä tutut ongelmat Tampereella – "On keli mikä vain, voittaakseen pitää saada onnistuneita suorituksia enemmän"

Minna Mänttäri

Elina Väre palkittiin Pesä Ysien parhaana pelaajana Tampereella. Arkistokuva.
Elina Väre palkittiin Pesä Ysien parhaana pelaajana Tampereella. Arkistokuva.

Pesä Ysit koki perjantaina odotetun 0–2-tappion naisten Superpesiksen mitalisuosikkeihin kuuluvaa Manse PP:tä vastaan, mutta pelissä oli silti enemmän hyviä elementtejä kuin keskiviikon ottelussa Hyvinkäällä.

Toki Pesä Ysit teki Tahkoa vastaan enemmän juoksuja, nyt niitä tuli vain kolme, ja kolmostilanteitakin oli neljä vähemmän (6–10). Pelinjohtaja Jari Komulainen löysi silti positiivista etenkin avausjakson pelistä, kolmostilanteita oli viisi.

– Hyvinkäällä eka vuoro oli hyvä, sitten ei tapahtunut mitään. Nyt olimme kolme vuoroparia mukana ja saimme rakennettua tilanteita, ulkopelikin kesti alussa, Komulainen sanoi.

Manse PP johti 4–2 kolmen vuoroparin jälkeen, Henriikka Harinen oli lyönyt 1–1- ja Ellinoora Ojala 4–2-juoksut. Mutta ulkopeli ei kestänyt Mansen neljättä sisävuoroa.

– Lappeenranta oli selvästi miettinyt miten pelata. Meillä kone yski alussa, tarvittiin onnistuminen vapauttamaan peliä, myönsi Mansen pelinjohtaja Markus Wirzenius.

Toinen raskaassa hellekelissä pelattu ottelu yhden päivän tauolla vaikutti nuoren joukkueen fyysiseen jaksamiseen, mutta Komulainen ei selitystä niellyt.

– On keli mikä vain, voittaakseen pitää saada onnistuneita

suorituksia enemmän, Komulainen sanoi.

Toki Mansella on Kiristä tulleet Emma Sallinen ja Virpi Hukka, lisäksi omia huippulyöjiä ja -etenijöitä useitakin. Tasoero jo lähtökohtaisesti oli selvä, samoin tulee olemaan ensi keskiviikkona kotiavauksessa Kirittäriä vastaan.

– Raskas viikko edessä, pelaajia pitää kierrättää, Komulainen sanoi.