SaiPa ei laskenut Lukkoa karkaamaan, Kalle Maalahti ampui ratkaisun jatkoajalla

Viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla majaileva Lukko oli ennen kohtaamista neljä pistettä SaiPan edellä. Nyt ero on kolme pistettä.

Kai Skyttä

Kultakypärä Tyler Morley oli järjestelemässä SaiPan molempia osumia varsinaisella peliajalla.
Kultakypärä Tyler Morley oli järjestelemässä SaiPan molempia osumia varsinaisella peliajalla.

Puolustaja Kalle Maalahti lämäsi SaiPalle huipputärkeän jatkoaikavoiton Rauman Lukosta. Kaksi pistettä jäi Kisapuistoon maalein 3—2.

Viimeisellä suoralla pudotuspelipaikalla killuva Lukko oli ennen ottelua neljä pistettä SaiPan edellä. Nyt ero kaventui kolmeen pisteeseen, kun SaiPalla on pelaamatta 11 runkosarjan ottelua.

Lukon voitto oli todella lähellä, sillä Toni Koivisto vei raumalaiset 2—1-johtoon, kun peliä oli jäljellä reilut neljä minuuttia.

SaiPa ei alistunut, vaan väänsi pelin väkisin tasoihin. Cody Kunyk riisti kiekon ja puolustaja Robin Salon rannelaukaus upposi ohi Lukko-vahti Lassi Lehtisen.

Ottelun avausmaali nähtiin toisen erän alussa, kun suoraan jäähyaitiosta kentälle hypännyt Lukon kultakypärä Justin Danforth kahvitti puolustaja Kasperi Torikan ja Brandon DeFazio latasi kiekon ohi maalivahti Frans Tuohimaan.

Kymmenen minuuttia myöhemmin syntynyt SaiPan tasoitus oli vähintään yhtä komea.

Kultakypärä Tyler Morley passasi kiekon jalkojensa välistä maalin eteen Joni Nikolle, ja aiemmin tällä viikolla SaiPan kanssa jatkosopimuksen tehneen Nikon laukaus jätti Lassi Lehtisen vaille mahdollisuuksia.

Poissaolojen riivaamaa SaiPa joutui lähtemään "kuuden pisteen kamppailuun" vajaalla kokoonpanolla.

Kolmannessa erässä rosteri kaventui lisää, kun Tomi Iso-Mustajärvi joutui jättämään pelin kesken saatuaan kiekon päähänsä. Ottelun lopussa loukkaantui myös Vladimir Denisov, joka jäi omassa päädyssä Toni Koiviston rajun taklauksen alle.

Juttua muokattu 21.21: Lisätty loppuun maininta Vladimir Denisovin loukkaantumisesta.

Katso ottelun maalikooste tästä: