Veiterä juhlii vuoden vaihtumista Suomen cupin voittajana, vihreäpaidat olivat loppuottelussa ylivoimaisia

Kimmo Metsälä

Veiterä on tällä hetkellä Suomen paras jääpallojoukkue. Se voitti keväällä Suomen mestaruuden ja vuoden viimeisenä päivänä Suomen cupin kotikentällään Lappeenrannan Kisapuiston tekojääradalla.
Veiterä on tällä hetkellä Suomen paras jääpallojoukkue. Se voitti keväällä Suomen mestaruuden ja vuoden viimeisenä päivänä Suomen cupin kotikentällään Lappeenrannan Kisapuiston tekojääradalla.

Veiterä juhlii vuoden 2017 päättymistä Suomen cupin voittajana. Lappeenrantalaisjoukkue oli kotikentällään Kisapuistossa pelatussa loppuottelussa omalla tasollaan ja voitti Jyväskylän Seudun Palloseuran maalein 8—2 (5—1).

Ilotulitukset värittivät Parkkarilan taivasta, kun kapteeni Janne Hauska vei Suomen cupin mestaruuspokaalin juhlivan joukkueensa keskelle.

— Olemme onnellisia, että voitimme. Yleisöä oli kivasti paikalla, olosuhteet olivat hyvät ja saimme hienon tapahtuman, Hauska sanoi.

— Peli oli alusta asti vauhdikas, sillä vastakkain oli varmasti kaksi Suomen tämän hetken luistelevinta porukkaa. Mitaleista on aina kiva pelata. Tämä oli meille sellainen puolimatkan krouvi.

Veiterän mestarivalmentaja Aleksei Nikisov antoi JPS:lle tunnustuksen hyvästä vastuksesta ja omilleen kehut pelisuunnitelman toteutuksesta.

— Pelasimme juuri niin kuin ennen ottelua päätimme, liikuimme itse ja liikutimme palloa hyvin, Nikisov sanoi.

Nikisov kiitteli myös Veiterän seuraväkeä, joka rakensi Suomen cupista monipuolisen tapahtuman. Tekojääradan laidalla lämpeni jopa pieni puusauna, jossa löylytelleet katselivat ottelua kulmalipun tuntumassa höyrynneessä paljussa.

Cupin loppuottelu pysyi tasaisena ensimmäisen vartin, kunnes Emil Fedorov teki Veiterän ensimmäisen maalin Ere Verhelän keskialueen pallonriiston ansiosta.

Kaikkiaan Veiterä teki maaleistaan neljä kulmalyöntien jälkeen, niistä ensimmäisen viimeisteli Tomi Hauska pian Fedorovin 1—0-osuman jälkeen.

JPS:n kannalta selkärankaa taittavia olivat Aleksi Seppäsen 3—0- ja Valtteri Hauskan 4—0-maalit, jotka syntyivät vieraiden puolustuksen pahoista virheistä.

Veiterän kuudella ensimmäisellä maalilla oli kullakin eri tekijä. Kahden maalin miehiksi nousivat toisella jaksolla Janne Hauska ja Tero Liimatainen.

JPS:ltä olivat sivussa kapteeni Mikko Rytkönen ja Tuomas Rintala, jonka merkitys joukkueen pallollisessa pelissä on normaalisti suuri.

Rytkönen oli vielä viime vuonna maajoukkueen libero.

— Veiterä olisi varmaan voittanut, vaikka he olisivatkin olleet mukana. Kyllä Veiterä on huikean kova joukkue tällä hetkellä. Paremmalle hävisimme, JPS:n päävalmentaja Mika Hyppönen sanoi.

Hauska, 34, aloitti Veiterän edustusjoukkueessa jo vuonna 1999. Kahden mestaruuden, Suomen ja cupin, kalenterivuosi 2017 on hänen pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan siitä kirkkaimmasta päästä.

— Hienolta tuntuu. Veiterä on kasvattajaseurani ja tuttuja on ympärillä paljon, Hauska iloitsi.

— Pojatkin nyt näkevät sen, että kova työ palkitsee. Nyt saimme siitä tämän, Suomen cupin voiton.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat