NST:n voittoputki katkesi, maalijyvä jäi edelliseen viikonloppuun — "Ei laiteta päätä pensaaseen"

Minna Mänttäri

NST:n kapteeni Arto Vainikainen laukoi lauantaina viidesti, joista pallo meni LNM:n maaliin kertaalleen.

Limingan Niittomiehet päätti NST:n neljän ottelun voittoputken miesten ykkösdivarissa. Sarjanelonen iski tylysti maalit saamistaan paikoista ja vei pisteet 2—7 (0—1, 1—4, 1—2). NST oli pelillisesti täysin mukana ottelussa, mutta viimeistely takkusi pahasti.

— Varmaan pieni hyvänolontunne oli edellisestä peleistä. Vähän turhan leppeällä mielellä lähdettiin pelaamaan, analysoi NST:n päävalmentaja Mika Valtonen.

Ottelun alkupuoli oli erittäin laadukasta ja taitavaa salibandya kummaltakin joukkueelta. 550 kilometrin bussimatka ei näkynyt vieraiden jaloissa. LNM otti kiinni kahdella pelaajalla ylhäältä, mutta NST-puolustajien hermo kesti.

— On noita videoita katsottu tällä viikolla. Oli hyvin tiedossa että mitä he tekevät ja oli treenattu että miten päästään alta pois, Valtonen sanoi.

—Saatiin monta kertaa 2—1-tilanne vastustajan päähän, mutta viimeistely jäi edelliseen viikonloppuun.

Vieraat pääsivät ensimmäiselle erätauolle 0—1-johdossa ja aloittivat maalinteon toisessakin erässä. Otto Valavuo ampui NST:n kavennuksen kuuden minuutin jälkeen, mutta sitten vaikeudet alkoivat kasaantua.

Siinä missä Niittomiehet onnistui omista paikoistaan, NST tuhri maalipaikkoja urakalla. Toisen erän jälkeen vieraat johtivat jo turvallisen tuntuisesti 1—5.

Samalla vierasjoukkueesta sankanrinviittaa päälleen sovitteli vasta 16-vuotias maalivahtilupaus Aki Karjalainen. Jo 14-vuotiaana miesten divaridebyyttinsä tehnyt Karjalainen teki upeita torjuntoja turhauttaen NST-hyökkääjiä.

Arto Vainikainen nostatti NST:n toiveita kolmannen erän alkupuolen maalillaan, mutta sen lähemmäksi NST:llä ei ollut asiaa. LNM kaunisteli lukemia vielä kahden maalin verran NST:n yrittäessä kavennusta riskillä.

Viallisella tähtäimellä oli liikkeellä moni NST:n pelaaja, mutta erityisesti joukkueen sisäistä maalipörssiä johtava Juuso Kekki laukoi lukuisia kertoja yli tai ohi.

NST:n on nollattava tappio nopeasti, sillä se kohtaa jo sunnuntaina LNM:n tavoin Oulun seudulta saapuvan Merikoski SBT:n. 

— Ei laiteta päätä pensaaseen. Pitää olla parempi valmistautuminen peliin. Osaltaan oli valmennuksen virhe ja osaltaan jokaisen pelaajan pitää olla valmis, Valtonen mietti.

Uusimmat uutiset