Kolumni: Vierumäen nuori velho lämmitti Ketterän mestaruussaunan

Kalle Sipiläinen verkkokolumnikuva 2018
Kalle Sipiläinen verkkokolumnikuva 2018

Ketterä ylsi kaikkien aikojen parhaaseen saavutukseensa kiipeämällä heti toisella kaudellaan Mestiksen mestariksi.

Imatralla juhlat ovat alkaneet ja tähän voisi väritellä kaunista tarinaa, kuinka seura nousi pettymysten ja vaikeuksien kautta eteläkarjalaisen kiekkoyleisön tämän kevään lemmikiksi, mutta loppupeleissä tarvitaan vain osaava valmennus, vahvat taustat sekä hyviä ja sitoutuneita pelaajia.

Vuosituhannen vaihteesta muistetaan, miten Mikkelin Jukurit pompahti suoraan alasarjojen syövereistä Mestikseen ja voitti mestaruuden kolmesti peräkkäin heti ensimmäisinä vuosinaan toisella sarjatasolla.

Mikkeliläisten penkin takana vaikutti Risto Dufva, joka ei kai suurempia esittelyjä kaipaa. Ketterälle Vierumäen valmennuskoulun kasvatin Matias Lehtosen löytäminen osoittautui puolestaan melkoiseksi lottovoitoksi.

Nyt nousee korkeintaan viisari Ketterän mestaruussaunan lämpömittarissa.

Vahvaa tampereen murretta vääntävää nuorta Lehtosta kuvaillaan töitä kaihtamattomaksi, avoimeksi ja rehelliseksi persoonaksi, jolla valmentajana tuntuu olevan myös isot linjat hallussa, eli toiminnassa on punainen lanka.

Sitä Lehtonenkaan ei ole yrittänyt kiistää, etteikö housunpuntti olisi pari vuotta sitten tutissut, kun hän huomasi yht´ äkkiä olevansa Mestis-joukkueen päävalmentaja.

Tuolloin Ketterä sai talousvaikeuksiin ajautuneen Kajaanin Hokin sarjapaikan ja palasi jääkiekon toiselle sarjatasolle peräti 20 vuoden korpivaelluksen jälkeen.

Sen verran pitää ottaa alun lievästi vähätteleviä puheita kasvutarinoista myös takaisin, että kyllä Ketterässäkin tapahtui selvää kasvua viime kevääseen verrattuna.

Ainakin päävalmentaja hallitsi tällä kertaa hermonsa huomattavasti paremmin kuin vuosi sitten, jolloin kierrokset konehuoneessa vaikuttivat nousevan liian koviksi.

Nyt nousee korkeintaan viisari Ketterän mestaruussaunan lämpömittarissa.