IPV:n huippualku ei kantanut loppuun saakka – "Oma peli paranee koko ajan, mutta yksi piste ei tyydytä"

Kai Skyttä

Imatran Pallo-Veikot ei onnistunut kääntämään tasaista ottelua voitokseen Ukonniemessä sunnuntaina.
Imatran Pallo-Veikot ei onnistunut kääntämään tasaista ottelua voitokseen Ukonniemessä sunnuntaina.

Pesäpallossa satumaisen hyvä ottelun alku kääntyi usein itseään vastaan. Jaksopelin ihmeellisyys nähtiin sunnuntai-iltana Imatralla, kun IPV kärsi kitkerän tappion Kankaanpäälle supervuoron jälkeen 1–2 (9–4, 2–3, 1–4).

Imatralaiset johtivat ensimmäisen vuoroparin jälkeen 8–0 ja sen siivittämänä veivät avausjakson selvästi, mutta ottelun edetessä pelin hallinta lipsui hiljalleen vierasjoukkueelle.

Torstaina edellisen kerran pelannut IPV lähti otteluun lepoedulla. Kankaanpää pelasi lauantai-iltana kotiottelun hellekelissä ja lähti Etelä-Karjalan suuntaan sunnuntaiaamuna kuuden jälkeen, mutta kova rasitus ei alun jälkeen näkynyt.

– Jokainen meidän porukasta ymmärsi pelin alussa, että heillä oli pitkä matka tänne ja kahdeksan juoksua oli ehdottomasti siihen keskittymisen väärti. En tiedä tuliko siitä hyvän olon tunne, mutta ehkä ulkopelissä näkyi, ettei oltu terävimmillään tänään, punaisten pelinjohtaja Jyrki Valle tuumasi.

Kai Skyttä

IPV:n lukkari Joona Sikiö oli hyvässä vireessä ja onnistui rikkomaan Kankaanpään rytmiä lautasen äärellä.
IPV:n lukkari Joona Sikiö oli hyvässä vireessä ja onnistui rikkomaan Kankaanpään rytmiä lautasen äärellä.

Kankaanpäällä oli vahvasti näppinsä pelissä IPV:n lentävään lähtöön.

Etutilanteessa yhdellä harhaheitolla imatralaiset saivat kolme juoksua ilmaiseksi ja hetkeä myöhemmin lyöjäjokeri Juho Toivola tyhjensi ajolähdössä pajatson. Käytännössä samalla ratkesi avausjakso, vaikka Kankaanpää juoksu kerrallaan laatulyönneillä lähemmäksi tulikin.

– Oma peli paranee koko ajan, mutta yksi piste ei tyydytä. Vähän meidän pelaaminen loppui. Kaveri pelasi kyllä hyvin, kun annettiin siimaa, tehot 1+5 lyönyt Toivola kertoi.

Kai Skyttä

IPV:n konkari Sami Partanen oli kovassa lyöntivireessä.
IPV:n konkari Sami Partanen oli kovassa lyöntivireessä.

Toisella jaksolla Toivola ja Mikko Kosonen löivät IPV:n 2–0-johtoon ja ottelu oli näennäisesti hallussa, mutta käänteentekeväksi hetkeksi osoittautui Niko J.Korhosen läpilyönti kakkosnurkasta, jolla Kankaanpää tuli tasoihin.

Tämä lyönti lipsahti koppari Ville-Markus Kososelta helponlaisesti läpi, mutta pysähtyi kotijoukkueen onneksi hiihtokuuluttamon seinään estäen kunnarin.

Harmittaa tuo toinen jakso, kun ratkaisujuoksu tuli tuollaisella laittomalla lyönnillä. — Juho Toivola

Korhosen jälkeen ratkaisijan viitan otti lyöjäjokeri Miikka Riikonen, jonka kaksoisosumalta haiskahtanut lyönti yllätti linjassa täysin Ville Hämäläisen. Tuomaristo ei tilanteessa kuitenkaan virhettä nähnyt.

– Harmittaa tuo toinen jakso, kun ratkaisujuoksu tuli tuollaisella laittomalla lyönnillä, Toivola ihmetteli.

– Kaksoislyöntiä on vaikea nähdä, mutta kaikki, jotka tästä lajista vähän tietää, niin ymmärtävät sellaisen lyönnin lähtevän noin, pelinjohtaja Valle heitti piikkiä tuomariston suuntaan.

Kyseenalaisesta ratkaisusta huolimatta Kankaanpää oli tässä kohta ottelua kuskin paikalla, eikä jaksovoitto ollut vääryys.

Kai Skyttä

IPV:n ja Kankaanpään kohtaaminen tarjosi yleisölle tukun tiukkoja tilanteita.
IPV:n ja Kankaanpään kohtaaminen tarjosi yleisölle tukun tiukkoja tilanteita.

Supervuoron ratkaisu oli komea. Mikko Kosonen löi IPV:n aloittavalla 1–0-johtoon.

Kankaanpään ensimmäisen hyökkäyksen kotijoukkue kesti, mutta ei enää toista. Arttu Ruuska löi ajolähdössä pallon maisemiin kolmospuolen laatusivalluksella tyhjentäen kentän lukemiksi 1–4.

Kolmostilanteet IPV voitti 22–20. Tilannemäärä on alkukauden ottelut huomioiden poikkeuksellisen iso niin sisäpelin kuin ulkopelin osalta. Sisällä avainpelaajat olivat tuttuja. Hirmuiseen vireeseen yltynyt Sami Partanen hoiti vaihtotilanteet saldolla 10/10.

– Ulkopelissä annettiin hurja tilannemäärä. Itse tehtiin tilanteita riittävä määrä ja meillä oli toisella jaksolla hyviä osumia, mutta pallo meni usein metrin sinne tai tänne väärään kohtaan, Valle harmitteli.

IPV:n pelaa kolmannen kotipelinsä putkeen tulevana tiistaina, jolloin vieraaksi saapuu kärkijoukkue Sotkamon Jymy.

Luetuimmat

Kommentoidut