Lappeenrannan urheilutalon lajitilat väistävät remonttia Family Centeriin

Mika Strandén

Lappeenrannan Family Center -kauppakeskuksessa on tällä hetkellä useita tyhjiä liiketiloja.
Lappeenrannan Family Center -kauppakeskuksessa on tällä hetkellä useita tyhjiä liiketiloja.

Osa Lappeenrannan urheilutalon lajitiloista on muuttamassa peruskorjauksen ajaksi Family Center -kauppakeskukseen Hyrymäen kaupunginosaan.

Lappeenrannan toimitilat (Lato) -kaupunkiyhtiö neuvottelee vuokrasopimuksesta, jota ei ole vielä allekirjoitettu. Kiinteistön omistaa LähiTapiola.

Etelä-Saimaan tietojen mukaan ehdoista osapuolten välillä on sovittu, mutta ennen allekirjoitusta tilojen muutokset vaativat vielä erilaisia lupia, esimerkiksi rakennuslupaa.

Lappeenrannan kaupunki on etsinyt soveltuvia väistötiloja urheilutalon ja keilahallin peruskorjauksen ajaksi viime vuodesta asti. Kaikille urheilutalon lajeille ei väistötiloja löydy.

Kovin kiire korvaaville harjoituspaikoille on niillä urheilulajeilla, joiden tilat suljetaan urheilutalon peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa. Esimerkiksi urheilutalon voimistelu-, judo-, paini-, nyrkkeily- ja painonnostosalit ovat käytössä huhtikuun loppuun asti. Urheilutalon ja keilahallin peruskorjauksen ensimmäinen vaihe alkaa kesäkuun alussa.

Family Centerissä väistötiloja on hahmoteltu tilaan, jossa toimi aiemmin Anttilan Kodin Ykkönen -tavaratalo. Selvityksissä on arvioitu, että urheilulajien harjoituspaikat voisivat täyttää esimerkiksi noin puolet liiketilan toisesta kerroksesta.

Liikuntakäyttöä varten liiketilaan täytyy tehdä pieniä muutoksia, kuten väliseiniä. Tilan muuttaminen liikuntaan soveltuvaksi edellyttää myös lupaprosessin.

Mahdollisen väistötilan tulisi olla rakennettuna valmiiksi toukokuussa, jolloin urheilutalon lajitiloja aletaan tyhjentää irtaimistosta ja jolloin välineistöä tulisi pystyä siirtämään väistötilaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.