Catz jäi PeKan heittokarusellin pyöritettäväksi, koripalloilun Suomen mestaruus ratkeaa Lappeenrannassa perjantaina

Kimmo Seppälä

Catzin Valencia McFarland löysi aiempia finaaliotteluita enemmän korintekotilaa PeKan Linda Lehtorannan (vas.) ja Daisha Simmonsin liepeiltä, mutta lappeenrantalaiset joutuivat silti taipumaan tappioon. Arkistokuva toisesta finaaliottelusta Kotkasta.

Catz Lappeenranta ja Kotkan Peli-Karhut ratkaisevat koripalloilun Suomen mestaruuden perjantaina Lappeenrannassa.

Catzilla oli tiistaina mahdollisuus voittaa SM-kultaa Kotkassa, mutta Peli-Karhut oli kotiyleisönsä edessä hirmuisessa heittovireessä ja pitkitti finaalisarjan viidenteen otteluun pistein 82—71 (41—31).

— Tänään itse asiassa onnistuimme kompastuskivessämme, eli puolustukseen paluussa, aiempaa paremmin, mutta palloskriinipuolustuksemme romahti ensimmäisellä puoliajalla. PeKa sai liian helppoja heittoja niistä. Se maksoi osaltaan voiton. Hyvä peli PeKalta ja hyvä heittopäivä heillä, ihan ansaitusti voittivat, Catzin päävalmentaja Mika Haakana totesi Ylen haastattelussa.

PeKa johti peräti 18 pisteellä ottelun kolmannen neljänneksen loppupuolella, mutta Catz oli jälleen nousta vaikeasta paikasta kuiville, kuten niin monesti kuluvalla kaudella aiemminkin.

Tällä kertaa nousu jäi kuitenkin yritykseksi, vaikka Catz sulattikin PeKan johdon seitsemään pisteeseen päätösneljänneksen puoliväliin mennessä.

Tällöin esiin nousi ottelun hahmo, PeKan Daisha Simmons, joka upotti ottelun kolmannen kaukoheittonsa ja auttoi kotkalaiset voittoon. Kaikkiaan Simmons teki 27 pistettä, otti yhdeksän levypalloa ja antoi kuusi koriin johtanutta syöttöä.

PeKa onnistui kolmen pisteen heitossa 13 kertaa, mutta Catz vain neljästi. Simmonsin ohella PeKan hahmo oli Akilah Sims (26/8/5s), joka upotti peräti kuusi kaukoheittoa seitsemästä yrityksestään.

Catzin kapteeni Aleighsa Welch heitti 27 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa, vaikka oli kovilla PeKan aiemmista finaaliotteluista tiivistyneen sisäpuolustuksen kanssa. Catzin pelintekijä Valencia McFarland otti roolia 16 pisteen verran ja Natalie Day heitti 12 pistettä.

— Perjantaiksi meidän pitää parantaa palloskriinipuolustustamme ja pelata tilanteita vielä kovempaa. Pitää luottaa siihen, mitä olemme tehneet koko vuoden ja pärjänneet sillä hyvin, Haakana sanoi Ylen haastattelussa.